Διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας σε Βερολίνο και Παρίσι

Loading...


Με ελληνικές σημαίες, πλακάτ με συνθήματα για την Ελλάδα και μηνύματα για αλληλεγγύη κατέβηκαν στους δρόμους του Βερολίνου Γερμανοί για να διαδηλώσουν υπέρ της Ελλάδας και κατά της λιτότητας.

Τη διαμαρτυρία διοργάνωσε η οργάνωση Blockupy και σύμφωνα με εκτιμήσεις συμμετείχαν περίπου 1.800 διαδηλωτές.

Ανάμεσα στα πανό ξεχώρισε αυτό που έδειχνε την Άνγκελα Μέρκελ να φιλιέται με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.

Οι διαδηλωτές συμμετείχαν στην κινητοποίηση «Κάνουμε αλλιώς την Ευρώπη» ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα διάφορων αριστερών οργανώσεων και των γερμανικών αντιπολιτευόμενων κομμάτων Die Linke και Grunen.

Η ειρηνική πορεία ξεκίνησε από μια πλατεία της συνοικίας Κρόιτσμπεργκ και θα καταλήξει στην Πύλη του Βραδεμβούργου. Το πλήθος φώναζε συνθήματα υπέρ των μεταναστών, καθώς σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων. «Ούτε σύνορα, ούτε έθνη, σταματήστε τις απελάσεις» και «Πείτε το δυνατά, πείτε το καθαρά, οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι εδώ» ήταν κάποια από αυτά.

Και στο Παρίσι…
Πολλές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Παρίσι, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους για την Ελλάδα.

«Υποστηρίζουμε την Ελλάδα. Στοπ στη λιτότητα», «Ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει το δρόμο», «Οι λαοί ορθώνονται», «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη με τον ελληνικό λαό, ενάντια στη δικτατορία του χρέους και της λιτότητας», ήταν μερικά από τα συνθήματα γραμμένα στα πανό των διαδηλωτών.

Επικεφαλής της πορείας ήταν προσωπικότητες από τα γαλλικά κόμματα της αριστεράς και των οικολόγων. Ανάμεσά τους ο Ζαν Λυκ Μελανσόν του Αριστερού Μετώπου, ο οποίος άδραξε την ευκαιρία για να επιτεθεί ιδιαίτερα στην κα Λαγκάρντ:

«Εύχομαι τη Δεύτερα, να ηρεμήσουμε λίγο και ιδιαίτερα η κυρία Λαγκάρντ» δήλωσε ο κ. Μελανσόν αναφερόμενος στα λόγια της διευθύντριας του ΔΝΤ που ζήτησε να γίνονται οι συζητήσεις «με ενήλικες». Έκφραση «απαράδεκτη, προερχόμενη μάλιστα από άτομο σαν την κα Λαγκάρντ», υπογράμμισε ο Ζ. Λ. Μελανσόν αναφερόμενος στις ευθύνες της κας Λαγκάρντ σε δύο υποθέσεις (επί υπουργίας της στη Γαλλία) για τις οποίες επανειλημμένα κλήθηκε να απολογηθεί: υπόθεση Ταπί και Société Générale. «Θα προτιμούσαμε ένα άτομο πιο λογικό από αυτήν» πρόσθεσε.

«Όλα αυτά τα άτομα, έχουν επιθετική συμπεριφορά. Όμως δεν οδηγεί πουθενά το να παριστάνουν τους μπρατσαράδες, γιατί οι Έλληνες δεν μπορούν να προχωρήσουν πιο πέρα, έχουν φθάσει στα όριά τους. Τώρα ανήκει στους άλλους να κάνουν το σημαντικό βήμα, και αυτό είναι για το χρέος, όπως έχει γίνει για το χρέος των Γερμανών που ουδέποτε αποπλήρωσαν» τόνισε ο κ. Μελανσόν.

germ1.jpg
germ3.jpg
germ5.jpg
gern2.jpg


Ετικέτες