Δημοσκόπηση: δύο τρίτα των Ρώσων θέλουν την επανεκλογή του Πούτιν στη θέση του Προέδρου

Loading...


Δύο τρίτα των Ρώσων θεωρούν ότι η εργασία του Βλαδίμιρ Πούτιν ανταποκρίνεται στα συμφέροντά τους και θέλουν να παραμείνει Πρόεδρος και μετά το 2018, μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI με αναφορά στη δημοσκόπηση που έγινε από την κοινωνιολογική υπηρεσία του Ιδρύματος της κοινής γνώμης.

«Σήμερα θέλουν να παραμείνει ο Βλαδίμιρ Πούτιν στη θέση του Προέδρου και μετά το 2018, 66% από τους Ρώσους και δε θέλουν 14%», λέγεται στην ανακοίνωση του Ιδρύματος.

Μάλιστα μέσα στα τελευταία χρόνια ο δείκτη αυτός έχει αυξηθεί σημαντικά από 36 τοις εκατό το Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι 66 τοις εκατό τον Ιούνιο της φετινής χρονιάς.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι κατά τη γνώμη των πολιτών οι βασικές θετικές στιγμές της τρίτης θητείας του Προέδρου Πούτιν έγινε η αύξηση της αμυντικότητας της χώρας και οι επιτυχίες στην εξωτερική πολιτική.

Στη λίστα των πιο αρεστών ενεργειών και αποφάσεων του Προέδρου οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες καταλόγισαν την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία, τη διεξαγωγή της Ολυμπιάδας στο Σότσι και την πολιτική σχετικά με την Ουκρανία.

Η δημοσκόπηση έγινε ανάμεσα στους πολίτες της Ρωσίας ηλικίας από 18 και άνω σε 43 περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας με συμμετοχή των 1500 ερωτηθέντων. Η στατιστική απόκλιση δεν υπερβαίνει 3,6%.Ετικέτες