Β.Πούτιν: «Οι κλέφτες δημοσίου χρήματος βρίσκονται στις φυλακές, θα οδηγηθούν και άλλοι»

Loading...


Μια πτυχή της οικονομικής διαφθοράς που καταγράφεται στη Ρωσία αποκάλυψε ο πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο περιθώριο συνομιλίας του με δημοσιογράφους χθες.

Το 2013 επισημάνθηκαν και διερευνήθηκαν πάνω από 42.000 «οικονομικά εγκλήματα» τα οποία κόστισαν στο ρωσικό δημόσιο «δεκάδες και εκατοντάδες εκατομμύρια» ευρώ, δήλωσε. Και πρόσθεσε ότι την τελευταία τριετία η οικονομική αστυνομία της Ρωσίας, η οποία ιδρύθηκε το 2010, διαπίστωσε οικονομικά εγκλήματα ύψους, συνολικά, 525 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος Πούτιν πρόσθεσε ότι αρκετές χιλιάδες «κλέφτες του δημοσίου χρήματος» δικάστηκαν και βρίσκονται σε φύλακες, ότι πολλοί περισσότεροι περιμένουν να οδηγηθούν στα δικαστήρια και βεβαίωσε ότι «θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί ο κύκλος» των ερευνών και ανακρίσεων σε θέματα διαφθοράς.

Τέλος, δήλωσε ότι η διεθνής υπηρεσία έλεγχου οικονομικής διαφθοράς και μαύρου χρήματος, την οποία ιδρύσαν οι ΗΠΑ από κοινού με την Ε.Ε και άλλες χώρες, «αναγνώρισε ότι η εκστρατεία εναντίον της οικονομικής διαφθοράς στη Ρωσία είναι από τις πιο πετυχημένες στον κόσμο».Ετικέτες