Αυστραλία: Βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας Καμαριανής που είχε κλαπεί

Loading...


Βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας Καμαριανής που είχε κλαπεί από το ομώνυμο μοναστήρι του Red Hill, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

Η εικόνα βρέθηκε πεταμένη στην άκρη του White Hill Road, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από την εκκλησία όπου είχε κλαπεί.

Προχθες στο ναό της Παναγίας Καμαριανής επικράτησε συγκίνηση μεταξύ των πιστών για το γεγονός ότι βρέθηκε η εικόνα, ενώ ο παπα-Λευτέρης με συγκίνηση αναφέρθηκε στη «δοκιμασία όλων».

Μαζί με την εικόνα βρέθηκαν και τα πιο μικρά κοσμήματα-τάματα πιστών. Τα μεγαλύτερα τα κράτησαν οι κλέφτες.

Η κάμερα ασφαλείας της εκκλησίας κατέγραψε τους δράστες. Ήταν δυο κουκουλοφόροι που φορούσαν και γάντια για να μην αφήσουν αποτυπώματα. Μπήκαν στην εκκλησία και προσπάθησαν να αφαιρέσουν τα τάματα από την εικόνα. Όταν δεν κατάφεραν να την σπάσουν, έκλεψαν τα τάματα μαζί με την εικόνα.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που κλέβεται η ίδια εικόνα μαζί με τα τάματά της. Η πρώτη κλοπή έγινε πριν 18 μήνες. Τότε οι δυο δράστες συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν.

Πλήθος πιστών που άκουσαν ότι βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας, έσπευσαν προχθες στην Παναγία Καμαριανή, στο Ρεντ Χιλ, για να την «υποδεχθούν» και να την προσκυνήσουν.Ετικέτες