‘Αντίσταση στην απόκλιση’: Χιλιάδες διαδήλωσαν στη Ρώμη κατά του γάμου και υιοθεσίας ομοφυλόφιλων(ΦΩΤΟ)

Loading...


Δεκάδες χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους της Ρώμης να απαιτήσουν από την Ιταλική κυβέρνηση να εγκαταλείψει ένα νόμο που θα παρέχει στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια νομική αναγνώριση και περιορισμένα δικαιώματα υιοθεσίας.

Το μεγάλο πλήθος, το οποίο περιελάμβανε καθολικούς ιερείς, συγκεντρώθηκε στο χώρο Circus Maximus στο κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας το Σάββατο.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν εθνικές σημαίες της Ιταλίας και ταμπέλες που έγραφαν: “Όχι στο Σύμφωνο Συμβίωσης”, ανέφερε το AP.

Η λεγόμενη διαμαρτυρία με όνομα «Ημέρα Οικογένειας» οργανώθηκε υπό το σύνθημα: “Για την προστασία των οικογενειών και των παιδιών”.

“Η Ιταλία είναι μία από τις λίγες δυτικές χώρες που εξακολουθούν να αντιστέκονται της εν λόγω απόκλισης”, δήλωσε ο Massimo Γκαντολφίνι, ο διοργανωτής της διαδήλωσης, στο Sky TG24.

Η κυβέρνηση συνασπισμού του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι σχεδιάζει να νομιμοποιήσει την ιδίου φύλου πολιτική συμβίωσης και να επιτρέψει στους ομοφυλόφιλους να υιοθετούν τα βιολογικά παιδιά των εταίρων τους.

Ωστόσο, υπάρχει μικρή ενότητα για το θέμα των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων στην κυβέρνηση, με ορισμένους υπουργούς να αντιτίθενται ανοιχτά στην πρωτοβουλία.

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Angelino Alfano, εξέφρασε την «πλήρη συμμόρφωση» με τις ιδέες των συμμετεχόντων της «Ημέρας Οικογένειας».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Gian Luca Galletti ήταν μεταξύ εκείνων που συμμετείχαν στη διαδήλωση της Ρώμης, λέγοντας στο Sky ότι οι ”αξίες της είναι αδιαπραγμάτευτες.”

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες