Αιφνιδιαστική μεγάλη άσκηση Ρώσων αλεξιπτωτιστών με το βλέμμα … στην Υπερδνειστερία

Loading...


Αιφνιδιαστική μεγάλη αεραποβατική άσκηση στην οποία συμμετέχουν 4000 αλεξιπτωτιστές, πραγματοποιείται από το ρωσικό Γενικό Επιτελείο με σενάριο την ανάπτυξη στην περιοχή της Υπερδνειστερίας.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και δύο δεκαετίες που αναπτύσσεται τέτοια αερομεταφερόμερνη δύναμη.

Ειδικά για την Υπερδνειστερία η Ρωσία χρειάζεται ισχυρές και άμεσες ενισχύσεις για να στηρίξει τις ρωσικές μονάδες συνολικού αριθμού 1800 ανδρών καθώς απέναντί τους θα βρουν ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα (ρουμανικά και πιιθανόν αμερικανικά, γαλλικά).

Nα σημειώσουμε ότι πρόκειται για τους πλέον βαριά εξοπλισμένους αερομεταφερόμενους στρατιώτες, καθώς στον στάνταρντ εξοπλισμό των μονάδων περιλαμβάνονται μέχρι και ελαφρά άρματα μάχης, ΤΟΜΑ κλπ που ρίχνονται με αλεξίπτωτο.

Για την άσκηση κινητοποιήθηκαν οι αλεξιπτωτιστές που εδρεύουν στην Πτέρυγα του Ιβάνοβο. «Τέσσερις χιλιάδες αλεξιπτωτιστές, και 36 μεταφορικά αεροπλάνα θα κινητοποιηθούν για την ασκηση» είπε ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΑΜ συνταγματάρχης Evgeni Meshkov στο Itar-Tass.

«Ένας από τους στόχους της άσκησης έιναι να δείξουμε πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι μια αεραποβατική δύναμη ανεξαρτήτως συνθηκών και συντεταγμένων».

Ήδη τα τμήματα των αλεξιπτωτιστών έχουν προωθηθεί στην περιοχή της άσκησης.

Η άσκηση πραγματοποιείται υπό την διοίκηση του διοικητού των Ρώσων αλεξιπτωτιστών στρατηγού Vladimir Shamanov.

Η άσκηση γίνεται υπό τις πλέον «πραγματικές» συνθήκες εξομοίωσης συνθηκών μάχης, καθώς στην Υπερδνειστερία, πιθανότατα θα τεθούν αντίπαλοι των καλύτερων ΝΑΤΟϊκών μονάδων ειδικών επιχειρήσεων (10th SFG, SAS κλπ).Ετικέτες