Έκκληση στον Πάπα να σταματήσουν οι βραδυνές κωδωνοκρουσίες καθεδρικού ναού

Loading...


Ένας Αυστριακός ενοχλημένος από τις καμπάνες του καθεδρικού ναού του Λιντς που σημαίνουν κάθε 15 λεπτά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανέθεσε στον δικηγόρο του να απευθύνει έκκληση στον πάπα Φραγκίσκο «μήπως και καταφέρουν οι άνθρωποι της περιοχής να ξανακοιμηθούν».

Όπως είπε ο δικηγόρος Βόλφγκανγκ Λιστ, ο πελάτης του μέτρησε ότι οι καμπάνες σημαίνουν 222 φορές από τις 22:00 μέχρι τις 06:00 τα ξημερώματα.

«Σας ικετεύουμε, Άγιε Πατέρα, να παρέμβετε (…) για να διασφαλίσουμε το δικαίωμα των κατοίκων του Λιντς σε έναν ήσυχο και ανανεωτικό ύπνο, για να σταματήσουν οι καμπάνες να χτυπούν τη νύχτα» έγραψε ο δικηγόρος στην επιστολή του προς τον Ποντίφικα.

«Οι νυχτερινές κωδωνοκρουσίες δεν έχουν θρησκευτικό λόγο» υποστηρίζει, κάνοντας αναφορά στο «πνεύμα ανανέωσης» στο Βατικανό. «Ελπίζουμε ότι το νέο ύφος σας θα αποτελέσει παράδειγμα για τον αυστριακό κλήρο», προσθέτει.

Ο επίσκοπος του Λιντς ωστόσο δεν βλέπει τα πράγματα μ’ αυτόν τον τρόπο. Αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα «με χριστιανικό πνεύμα», όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος, και για αυτό η υπόθεση έχει φτάσει πλέον στα δικαστήρια.

 Ετικέτες