Οι τροπολογίες που δεν πέρασαν και τα άσχημα νέα για το νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών

Loading...


ΠΟΙΕΣ ΟΙ

Το ρεπορτάζ για το παρασκήνιο της απόφασης να μην περάσουν οι τροπολογίες για τους ΕΜΘ και τα στελέχη προερχόμενα από ΑΣΣΥ, προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια της πολιτικής ηγεσίας. Η συνέχεια θα είναι μάλλον πιο δυσάρεστη…

Η απόφαση να μην περάσουν οι τροπολογίες αποδόθηκε στο οικονομικό κόστος τους. Η πιο λογική εξήγηση είναι ότι οι συγκεκριμένες τροπολογίες “κρατήθηκαν” εσκεμμένα για τον Σεπτέμβριο, ώστε να χρησιμοποιηθούν ως “χρυσά χαπάκια” για το πραγματικά άσχημο νέο που έρχεται. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το νέο !

Γιατί το λέμε αυτό; Το είχε την πρώτη ενημέρωση για το μισθολόγιο που μόνο του και χωρίς να δεχτεί να κάνει ούτε μία σύσκεψη, συνέταξε το υπουργείο Οικονομικών. Από την πρώτη ανάγνωση προκύπτει ότι υπάρχουν επιβαρύνσεις στα στελέχη. Το πιο άσχημο είναι ότι αυτές είναι μεγαλύτερες στους χαμηλόβαθμους και γίνονται “ελαφρύτερες” όσο ανεβαίνουμε την ιεραρχία, έως και μικροαυξήσεις στους ανωτάτους, όπου επαναφέρεται το άνοιγμα της ψαλίδας!!

Συνεπώς ο Σεπτέμβριος θα είναι δύσκολος για την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.

Μ΄ αυτό το σκεπτικό φαίνεται ότι κρίθηκε σκόπιμο αυτές οι συγκεκριμένες τροπολογίες να “κρατηθούν” και να αποτελέσουν ένα “αντίβαρο” στα άσχημα νέα του μισθολογίου.

Δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι ότι ακόμη κι έτσι αυτές οι τροπολογίες θα περάσουν. Μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να αντιδράσει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε το απίστευτο που συμβαίνει με την υπόθεση των της κατηγορίας 1990-92. Αποδεδειγμένα η λύση του ζητήματός τους δεν έχει ούτε ένα ευρώ κόστος κι όμως το πρόβλημα δεν λύνεται, επειδή δεν το επιτρέπουν οι δανειστές και το υπουργείο Οικονομικών.

Τέλος να πούμε ότι είναι μάλλον αισιόδοξοι, όσοι πιστεύουν από την πολιτική ηγεσία, ότι με την ψήφιση των τροπολογιών, θα ξεχαστούν οι μειώσεις στους μισθούς που θα φέρει το νέο μισθολόγιο.