Ο Ερντογάν, ο Νετανιάχου, το Ελληνικό Κοινοβούλιο και οι δέκα εντολές

Loading...


του Γιάννη Παπανικολάου- ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
«Θέλεις ένα μάθημα ανθρωπιάς; Διάβασε τις Δέκα Εντολές», έγραψε στο twitter του ο Ερντογάν, απευθυνόμενος στον Νετανιάχου.

«Ο Νετανιάχου είναι ο πρωθυπουργός ενός κράτους απαρτχάιντ που κατέλαβε εδάφη ενός ανυπεράσπιστου λαού εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια, παραβιάζοντας τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Έχει παλαιστινιακό αίμα στα χέρια τους και δεν μπορεί να καλύψει τα εγκλήματά του κάνοντας επίθεση στην Τουρκία», γράφει ο κ. Ερντογάν λίγο παραπάνω.
Δεν θα σταθούμε όμως στον διαπροσωπικό μεταξύ Ερντογάν-Νετανιάχου και στον διπλωματικό μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ πόλεμο, που ξἐσπασε με αφρομή την απάνθρωπη σφαγή δεκάδων Παλαιστινίων της Γάζας από τους Ισραηλινούς.

Θα κάνουμε έναν παραλληλισμό με το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Θα θέλαμε να απευθύνουμε την φράση αυτήν του Τούρκου Προέδρου και στους δικούς μας βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου:
Διαβάστε τις δέκα εντολές.

Διαβάστε εδώ:  Καστοριάς Σεραφείμ για το νόμο-έκτρωμα για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Εντάξει, πολλοί από αυτούς είναι άθεοι και δεν τους νοιάζουν και πολύ οι δέκα εντολές, ή τουλάχιστον οι περισσότερες από αυτές.
Όμως, δυστυχώς, μέσα σε αυτούς υπάρχουν και αρκετοί που διατείνονται ότι είναι κοντά στην Εκκλησία και στην Ορθοδοξία, και ταυτόχρονα ψήφισαν το κατάπτυστο άρθρο για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια ή ψηφίζουν σωρηδόν διάφορους νόμους, που αντίκεινται σε θεμελιώδεις διδασκαλίες της χριστιανικής πίστης.
Και θέλουμε να τους απευθύνουμε τα λόγια του Ερντογάν: διαβάστε τις δέκα εντολές, διαβάστε το Ευαγγέλιο, διαβάστε τις επιστολές του αποστόλου Παύλου, και κάνετε κριτική στον εαυτό σας εάν αυτά που ψηφίζετε είναι σύμφωνα με αυτά.

Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, με την σαφή και ξεκάθαρη ανακοίνωση που εξέδωσε την Δευτέρα, έθεσε τους πολίτες προ των ευθυνών τους.
Εμείς οι χριστιανοί Έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικών φρονημάτων, δεν μπορούμε πλέον να ψηφίζουμε στο Κοινοβούλιο ανθρώπους που δεν σέβονται θεμελιώδεις διδασκαλίες της χριστιανικής πίστης, όσο πιστοί και εάν ισχυρίζονται ότι είναι.
Τελεία και παύλα.tilegrafima.gr