Κύρηξαν πόλεμο στον Ιερώνυμο για την επίδειξη μόδας στον Παρθενώνα

Loading...


Το έχουμε καταλάβει πολύ καλά κύριοι. Δεν χρειάζεται να εκτίθεστε άλλο. Αντιπαθείτε την Εκκλησία. Άλλωστε είναι ένα θέμα, που για να μιλήσουμε δημοσιογραφικά, »πουλάει». Πάει καιρός που η Εκκλησία και ο χριστιανισμός θεωρείται εύκολος στόχος.

Του Αλέξανδρου Ελευθεριάδη

Έτσι λοιπόν έχουμε συνηθίσει δημοσιεύματα που με την πρώτη ευκαιρία προσπαθούν να παρουσιάσουν ανθρώπους της θρησκείας είτε ως γραφικούς, είτε ως ρατσιστές, είτε ως οτιδήποτε μπορεί να σκεφτεί ο νους τους.

Αποδείξεις δεν χρειάζεται να υπάρχουν αφού ο καθένας έχει πλέον την δυνατότητα να λέει ό,τι θέλει χωρίς να δίνει λογαριασμό.

Αυτό όμως που συνέβη με τον ξεπερνάει πραγματικά τα όρια του θράσους. Θράσος για το οποίο τον εγκαλεί πχ δημοσίευμα της Lifo, το οποίο αναφέρει: «Οι Χριστιανοί κατέστρεψαν κάποτε κομμάτια του Παρθενώνα και τον μετέτρεψαν σε χριστιανική εκκλησία – κι ο Παρθενώνας δεν ήταν φυσικά το μόνο μνημείο που έχει «πληγωθεί» από Ορθοδόξους, οι οποίοι θέλησαν να καταστρέψουν οτιδήποτε θύμιζε την αρχαιοελληνική θρησκεία.  Αλλά παρότι ποτέ η επίσημη Εκκλησία δεν απολογήθηκε γι’ αυτό, έρχεται σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος και λέει με απίστευτο θράσος:  Υπάρχουν στη ζωή τα Ιερά. Αυτά δεν πουλιούνται».

Υπενθυμίζουμε ότι ο Σεβασμιώτατος, σε συνάντηση που είχε με μαθητές, τοποθετήθηκε σχετικά με το αίτημα γνωστού οίκου μόδας να κάνει επίδειξη των ρούχων του στον .

Τι είπε λοιπόν ο ; «Βρισκόμαστε σε παρακμή. Ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια δεν θυσιάζονται. Όταν κάτι αποϊεροποιείται, τότε ευτελίζεται και γίνεται εμπόρευμα και μάλιστα εμπόρευμα φθηνό. Δεν δίδονται όλα. Υπάρχουν στη ζωή τα ιερά. Αυτά δεν πουλιούνται».

Διαβάστε εδώ:  Καρφιά Ιερώνυμου για την Ακρόπολη και τις επιδείξεις μόδας! (ΦΩΤΟ)

Διαφωνεί κανείς; Μήπως τα λόγια αυτά δεν διδάσκουν στα παιδιά μας τις αξίες που θα πρέπει να πρεσβεύουν στην ζωή τους; Για ορισμένες ιστοσελίδες όμως η τοποθέτηση αυτή αποτέλεσε μία θαυμάσια ευκαιρία να εξαπολύσουν επίθεση στον . Γιατί; Επειδή, όπως υποστηρίζουν, δεν γίνεται να μιλά για σεβασμό στον Παρθενώνα εξαιτίας του γεγονότος ότι οι πρώτοι χριστιανοί κατέστρεψαν μέρος του ναού, όπως και άλλους αρχαίους ελληνικούς ναούς.

Το επιχείρημα αυτό είναι τουλάχιστον αστείο. Αρχικά, όταν υπήρχε διαδοχή θρησκείας σε μία χώρα, ήταν πολύ συνηθισμένο το γεγονός οι καινούργιοι ναοί να χτίζονται πάνω στους παλιούς για να δίνεται στον κόσμο η αίσθηση της συνέχειας. Επίσης, ακόμα κι αν έγιναν κάποια λάθη από την πλευρά ορισμένων χριστιανών, με ποια λογική είναι υπεύθυνος, αιώνες μετά, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος; Και αυτό σημαίνει πως όταν ακούγεται μια σωστή άποψη κάνουμε επίθεση στο άτομο που την εκφράζει χωρίς να εξετάζουμε το τι είπε;

Δυστυχώς για ορισμένους, ο Χριστιανισμός αλλά και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχουν ανώτερα ιδανικά από το χρήμα. Αν ορισμένοι είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν τα πάντα, τους αφήνουμε στην μοναξιά τους.