Καρφιά για Ιερώνυμο από την «Καθημερινή» – Η φθηνή κριτική του Tύπου

Loading...


Τουλάχιστον απορία, αν όχι θυμό, προκαλεί η στάση της η οποία, πίσω από ένα άρθρο γνώμης, εξαπολύει επίθεση εναντίον του .Του Αλέξανδρου Ελευθεριάδη

Στο συγκεκριμένο άρθρο, ούτε λίγο-ούτε πολύ, παρουσιάζεται σαν ένας πολιτικός που περιφέρει την, προ μηνών, συμφωνία του με τον για το ζήτημα , με τρόπο ανάλογο που θα χρησιμοποιούσε ο σημερινός πρωθυπουργός αν έκλεινε την αξιολόγηση με τους εταίρους μας. Μάλιστα δεν διστάζει να μιλήσει για… κόμμα Ιερώνυμου, το οποίο μάλιστα μετράει τον χρόνο σε… αιώνες.

«Τι θα έκανε αν έκλεινε απόψε την αξιολόγηση; Τι θα έκανε αν είχε πετύχει, ας πούμε, ελάφρυνση του χρέους και εξοβελισμό του ΔΝΤ, με επιπλέον συμβολικό λάφυρο την απόλυση του Τόμσεν; Θα πήγαινε το ίδιο βράδυ στην Κουμουνδούρου για να παρουσιάσει τα τρόπαιά του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια ώρα που το Γραφείο Τύπου του Μαξίμου θα μοίραζε την επινίκια εισήγησή του προς τους συντρόφους.

Ε, περίπου το ίδιο έκανε κα. Μόνο που, επειδή το δικό του «κόμμα» μετράει τον χρόνο σε αιώνες, χρειάστηκε περίπου μισό χρόνο για να παρουσιάσει τη νίκη του στην Ιερά Σύνοδο – και να μοιράσει στα media την πανηγυρική «προσφώνησή» του προς τους ιεράρχες», γράφει χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Τσιντσινής, στην στήλη Μάσκες.

Διαβάστε εδώ:  Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: "Δε θέλουν διαχωρισμό, θέλουν την υποταγή της Εκκλησίας" (ΦΩΤΟ)

Επειδή όμως οι μάσκες πρέπει όντως να πέφτουν, απορεί κάποιος πώς γίνεται μία συντηρητική εφημερίδα, όπως η Καθημερινή, να εξαπολύει επίθεση στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου, και μάλιστα χωρίς πειστικά επιχειρήματα.

Επίθεση η οποία φτάνει στο σημείο να…εγκαλεί τον Μακαριώτατο «υπενθυμίζοντάς» του ότι με αυτόν τον τρόπο αποδυναμώνει τον… σύμμαχό του στο ζήτημα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών, Αλέξη Τσίπρα, και δυναμώνει

«…Πολιτικό κεφάλαιο αντλεί από τα εκκλησιαστικά και , που από την αντιπαράθεση με τον Ιερώνυμο έχασε μόνο το χαρτοφυλάκιό του. Έχασε μεν τη θέση του στην κυβέρνηση, αλλά εμπέδωσε τη θέση του στον ΣΥΡΙΖΑ.

…Το συμπέρασμα είναι ότι ο Ιερώνυμος, αναζωπυρώνοντας το θέμα των Θρησκευτικών, τροφοδοτεί τους αντιπάλους του και δυσκολεύει τον βασικό του σύμμαχο – τον πρωθυπουργό. Πρόκειται για πολιτικές παρενέργειες, που μπορεί να μην ενδιαφέρουν τον Αρχιεπίσκοπο. Oπως μπορεί να μην τον ενδιαφέρουν ποιοι διεκδικούν αυτές τις παρενέργειες. Ποιοι εκμαιεύουν το ανάθεμα ως ευλογία».

Προκαλεί απορίες το ξαφνικό ενδιαφέρον της συγκεκριμένης εφημερίδας για τον και η προσπάθεια να μην πέσει θύμα της εσωκομματικής, της… εσωκυβερνητικής αλλά και της κανονικής αντιπολίτευσης.

Εμείς πάντως θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι ένα ατυχές περιστατικό και σε καμία περίπτωση αυτή η ξαφνική αγάπη να σχετίζεται με το ζήτημα του γηπέδου του Παναθηναϊκού, πρόεδρος του οποίου είναι ο ιδιοκτήτης της Καθημερινής, Γιάννης Αλαφούζος, το οποίο «τρέχει» ο Αλέξης Τσίπρας το τελευταίο διάστημα.

Κράτα το