Και η FAZ επιβεβαιώνει την ανάλυση του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ για τον μακελάρη του Μονάχου

Loading...


Η ΡΗΤΟΡΕΙΑ, Ο ΜΠΡΕΙΒΙΚ ΚΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ

Του Μάνου Χατζηγιάννη 

Πριν από λίγες μέρες την ανάλυση περί της νέας μορφής επιθέσεων στην Ευρώπη την οποία ονομάσαμε « των αγανακτισμένων» που το χέρι τους οπλίζει η απελπισία επιβεβαίωσε σε άρθρο της και η παγκοσμίως γνωστή ιταλική εφημερίδα La Repubblica (δες εδώ). Σήμερα ακόμη μια διεθνούς φήμης εφημερίδα, η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), ταυτίζεται με το δεύτερο σκέλος της ανάλυσης του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ περί των γεγονότων του

 

Στο άρθρο μας της επομένης του χτυπήματος σημειώναμε για το χαρακτήρα του δράστη: 

«τα κίνητρα του 18χρονου-αν αποδειχθεί πως είναι αυτά-δεν απέχουν πολύ από την ακροδεξιά ρητορεία περί των «κακών ξένων’ που ταράζουν την ησυχία της Δύσης και απειλούν την αγγελικά πλασμένη πραγματικότητάς της. Μοιάζει σαν να δημιουργείται μια νέα τάξη, μια συντηρητική ομάδα μεταναστών δεύτερης γενιάς που είναι εγκλωβισμένοι ανάμεσα στο χρώμα τους ή τη φυλή τους και την χώρα που έμαθαν να αποκαλούν πατρίδα».

Σύμφωνα λοιπόν με άρθρο της  ο δράστης ήταν « με κοσμοθεωρία» επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας της Γερμανίας και στη γερμανική κυβέρνηση. Ο Αλί Ντάβιντ Σ., ο οποίος όπως το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ είχε παρατηρήσει από την πρώτη στιγμή, επέλεξε να χτυπήσει ανήμερα της μαύρης επετείου (22 Ιουλίου) της προ 5ετίας δράσης του Νορβηγού Μπρέιβικ, θεωρούσε μάλιστα «εξαιρετικό» το γεγονός ότι τα γενέθλιά του συνέπιπταν με αυτά του Αδόλφου Χίτλερ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο δράστης ήταν υπερήφανος Ιρανός και Γερμανός «Άρειος». Μισούσε τους Άραβες και τους Τούρκους και τον διακατείχε αίσθημα ανωτερότητας απέναντί τους. Ειδικά το μίσος για τους Τούρκους φάνηκε και στο βίντεο που περιελάμβανε τον διάλογο που είχε με κάτοικο της περιοχής.

Συνεπώς το συμπέρασμα είναι πως σε μια χώρα που κινήματα όπως το Pegida κερδίζουν διαρκώς πόντους, αλλά και η εθνικιστική Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) πετυχαίνει πρωτοφανή ποσοστά στις περιφερειακές εκλογές όπως την περασμένη άνοιξη, δεν μιλάμε μονάχα για στενόμυαλους και ακραίους γηγενείς νοσταλγούς του ναζισμού και των φυλετικών διακρίσεων, αλλά και για μιμητές τους προερχόμενους από τα σπλάχνα ενός προηγούμενου μεταναστευτικού κινήματος.

Και το ερώτημα παραμένει όπως το έιχαμε θέσει προ μηνών σε άρθρο μας στο ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΠοιος θα κατασπαράξει πρώτος την Ευρώπη το ακραίο Ισλάμ ή η ακροδεξιά;