Ιεράρχες και Αγιορείτες εύχονται για τα 6 χρόνια του ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Loading...


Ευχής δικαίας ουκ ανήκοοος θεός, έλεγε ο αρχαίος ποιητής Μένανδρος. Με αφορμή την επέτειο των έξι χρόνων λειτουργίας του ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ, Ιεράρχες από την Εκκλησία της Ελλάδος, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, καθώς και Αγιορείτες, στέλνουν τις ευχές τους. Iδιαίτερη η χαρά μας για τις ευχές από την οσιακή μορφή του Γέροντα Εφραιμ της Αριζόνα! 

ΓΕΡΩΝ ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑΣ: Συνεχίστε το Θεάρεστο έργο σας

 

Εύχομαι έτη πολλα και ευλογημένα στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ. Εδώ στην μακρινή Ηπειρο διαβάζεται από πλήθος ομογενών και όχι μόνο. Συνεχίστε το Θεάρεστο έργο σας προς δόξαν του Ζώντος και Τριαδικού Θεού μας . 

Με την ευχή μου

————————————————————————————————————————————————————————————————

 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ & ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ: Η ιστοσελίδα σας είναι μια καθημερινή “ορθόδοξη εφημερίδα”

ieremias.jpg

 

Αγαπητοί αδελφοί και συνεργοί στο ιερό έργο της σποράς του θείου λόγου και της ομολογίας της Ορθοδόξου Πίστεως,

Χριστός Ανέστη!

Στο μέγα πλήθος των κληρικών και των λαικών της Εκκλησίας μας, οι οποίοι Σας συνεχάρησαν διά την λίαν επιτυχή εξαετή διακονία σας στο βήμα του ιστολογίου σας, παρακαλώ, δεχθείτε και τα ιδικά μου θερμά συγχαρητήρια διά την μεγάλη σας προσφορά στην Εκκλησία του Χριστού με την καθημερινή εξαγγελία του λόγου του Θεού επί έξι έτη ήδη. Η ιστοσελίδα σας είναι πράγματι μία καθημερινή ορθόδοξη εφημερίδα, η οποία λείπει από το χώρο μας. Είπα «ορθόδοξη εφημερίδα» την ιστοσελίδα σας, διότι τα γραφόμενα εις αυτήν είναι η φωνή των αγίων Πατέρων πάνω σε διάφορα θέματα της πνευματικής ζωής, αλλά και σε επίκαιρα θέματα, στα οποία ο πιστός λαός περιμένει εναγώνιος να ακούσει από τους ορθοδόξως θεολογούντας την σωστή τοποθέτηση. Αυτά όλα μας τα παρέχει επί έξι τώρα έτη η δική σας ιστοσελίδα «ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ»! Είναι μία ζωντανή παρουσία της σωστής αγιορείτικης παραδόσεως στον κόσμο.
Σας ευχαριστούμε όμως, αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, ιδιαίτερα για την ορθόδοξη γραμμή, την οποία ακολουθείτε στα προβαλλόμενα στην ιστοσελίδα σας. Είναι φανερό πιά ότι σείς βαίνετε επί της πατερικής και όχι της μεταπατερικής διδασκαλίας και πιστεύετε για αίρεση τον Παπισμό και για παναίρεση τον Οικουμενισμό. Έτσι ο λαός μας έχει με τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα σας μία σωστή κατήχηση και διδάσκεται από αυτήν την πατρώα πίστη του, για να την κρατήσει πιστά και να γνωρίζει να την υπερασπίζεται κατά των πολεμίων της.
Από καρδίας ευχόμεθα να ζήσει το «Αγιορείτικο Βήμα» επί πολλά έτη προς δόξαν του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και της Αγίας Του Εκκλησίας και οι ιδρυτές και οι υπηρετούντες σ᾽ αυτό να έχουν πλούσια την ευλογία της Κυρίας μας Θεοτόκου στις οικογένειές τους.

Με πολλές ευχές
† Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας

 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ: Η προσπάθεια σας αποβλέπει κυρίως στη ωφέλεια του ελληνικού λαού

2105euxes.jpg

 

Η προσπάθεια της ιστοσελίδας του ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ αποβλέπει κυρίως στη ωφέλεια του ελληνικού λαού που γεύεται τους καρπούς όλης αυτής της προσπάθειας. Εύχομαι καλή συνέχεια στο έργο σας, να μη λησμονούμε ποτέ την αφοσίωσή μας στην Ορθόδοξη Πίστη και από την άλλη πλευρά τη συνεχή και αδιάσπαστη αγάπη στην πατρίδα μας η οποία στο πέρασμα των αιώνων μας διδάσκει πάρα πολλά για το πνεύμα της θυσίας. Εύχομαι αυτό να κυριαρχήσει και στη δική σας προσπάθεια, να πάνε όλα καλά, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και επικίνδυνοι για όλη την υπόστασή μας

 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟΣ: Σας συγχαίρω και παρακαλώ να συνεχίσετε με τον ίδιο τρόπο και το ίδιο ήθος

anthimos.jpg

 

Αγαπητοί μου,

Με τη συμπλήρωση 6 χρόνων λειτουργίας του «ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ», σας συγχαίρω επειδή:

· Προβάλετε τις ειδήσεις χωρίς υπονοούμενα

· Αποδίδετε στη δημοσιότητα την εκκλησιαστική ζωή ανυστερόβουλα

· Προβληματίζετε χωρίς να φανατίζετε

· Διδάσκετε και οικοδομείτε

· Δροσίζετε τις ψυχές με το περιεχόμενο της πίστεως

Σας ευχαριστώ και παρακαλώ να συνεχίσετε με τον ίδιο τρόπο και το ίδιο ήθος.

Ευχέτης και φίλος

+ Ο Αλεξανδρουπόλεως ΑΝΘΙΜΟΣ

 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΥΡΟΥ, ΤΗΝΟΥ, ΜΗΛΟΥ, ΑΝΔΡΟΥ, ΚΕΑΣ , ΜΥΚΟΝΟΥ, ΜΗΛΟΥ, ΣΙΦΝΟΥ, ΣΕΡΙΦΟΥ, ΚΥΘΝΟΥ, ΚΙΜΩΛΟΥ, ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΥ, ΣΙΚΙΝΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΣ: Να γεμίζετε τις καρδιές με μηνύματα αγάπης

syrou.jpg

 

Ευχόμεθα η ιστοσελίδα ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ να συνεχίσει να προσφέρει καλές υπηρεσίες, να είναι πάντοτε αντικειμενική, να προσφέρει στους αναγνώστες και επισκέπτες της πνευματική γνώση και να γεμίζει τις καρδιές τους με μηνύματα αγάπης για την Εκκλησία και τον άνθρωπο. Να παραμένει πάντοτε μακριά απ’ό,τι πληγώνει και ζημιώνει καρδιές που διψούν να γνωρίσουν την αλήθεια. Η εξαετής διακονία στα δρώμενα των εκκλησιαστικών θεμάτων της παρέχει τα εχέγγυα ώστε οι ευχές μας να πραγματοποιηθούν. Ευχόμεθα υγεία και φώτιση στους συνεργάτες της ιστοσελίδας ώστε να συνεχίσουν το έργο τους. Ο ηλεκτρονικός τύπος είναι ευπρόσδεκτός, αρκεί να γίνεται απ’όλους μας σωστή διαχείριση. 

 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Εκπροσωπείτε επιτυχώς και ικανοποιείτε αρκούντος το Εκκλησιαστικό κοινό

fthiotidos-nikolaos1.jpg

 

Για την επέτειο συμπληρώσεως έξι ετών εποικοδομητικής – ενημερωτικής και πνευματικής ηλικίας του Αγιορείτικου Βήματος δεχθείτε τις εγκάρδιες ευχές μου, τις ευχαριστίες για την αυτόβουλη καταχώρηση πολλών ειδήσεων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και τα θερμά συγχαρητήριά μου στη διεύθυνση και του συνεργάτες του, για την αντικειμενική, σωστή, διακριτική και υψηλή ποιοτικά παρουσία του στο χώρο των Εκκλησιαστικών Μέσων ενημερώσεως και οικοδομής.
Εκπροσωπείτε επιτυχώς και ικανοποιείτε αρκούντος το Εκκλησιαστικό κοινό, που μαζί με την είδηση επιθυμεί να συναντά και την πνευματική ωφέλεια. Πέραν όμως των ειδήσεων προσφέρετε και άλλες πληροφορίες που ομορφαίνουν τον ιστοχώρο σας. Κρατείστε την σωστή, αντικειμενική και αξιοπρεπή γραμμή σας και προς Θεού μη δηλητηριάσετε το ωραίο και αγνό ήθος σας με επιδιώξεις που θολώνουν την καθαρότητα και εκτροχιάζουν την γνήσια επικοινωνία.

Θερμά συγχαρητήρια και καλή συνέχεια επί πολλά χρόνια.
† ο Φθιώτιδος Νικόλαος
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΕΡΑΠΥΤΝΗΣ & ΣΗΤΕΙΑΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ: Το «ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ» έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των χρηστών του διαδικτύου  ως η έγκυρη εκκλησιαστική ιστοσελίδα 

EKDHLOSH_XRISOYGENNON_SXOLH_IERAPETRA-2.jpg

 

Με πολλή χαρά πληροφορηθήκαμε ότι την 21η Μαϊου τρέχοντος έτους η ιστοσελίδα σας, με τίτλο «ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ», συμπληρώνει έξι χρόνια ζωής και προσφοράς στον τομέα της εκκλησιαστικής ενημέρωσης.

Σας εκφράζουμε τις εγκάρδιες συγχαρητήριες ευχές μας για την όντως νηφάλια, έγκυρη και έγκαιρη εκκλησιαστική ενημέρωση.

Το «ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ» έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των χρηστών του διαδικτύου που ενδιαφέρονται για τα εκκλησιαστικά θέματα ως η έγκυρη εκκλησιαστική ιστοσελίδα, που περιλαμβάνει ειδήσεις, εκλεκτή αρθογραφία και συνεντεύξεις ποικίλου ενδιαφέροντος από εσάς και όλη την εκλεκτή συντακτική σας ομάδα.

Ευχόμαστε από καρδίας ο Τριαδικός Θεός να ευλογεί και να ενισχύει τις προσπάθειές σας για τη συνεχή και τεκμηριωμένη ανανέωση της ιστοσελίδας σας, ώστε να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο και επιμέλεια την αντικειμενική παρουσίαση και καταγραφή της εκκλησιαστικής ειδησεογραφίας και την έγκυρη διαδυκτιακή πληροφόρηση των απανταχού της οικουμένης συνανθρώπων μας.

Με εγκάρδιες συγχαρητήριες ευχές και αγάπη εν Κυρίω Αναστάντι

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο Ιεραπύτνης & Σητείας ΕΥΓΕΝΙΟΣ

 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ, ΙΣΤΙΑΙΑΣ & ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: Θερμά συγχαρητήρια

Mitropolitis-Halkidos-Hrysostomos-56.jpg

 

Θερμά συγχαρητήρια στην Διεύθυνση και την συντακτική ομάδα του Αγιορείτικου Βήματος, με αφορμή την συμπλήρωση έξι ετών λειτουργίας του. Συγχαρητήρια και για την ποικιλία και την ποιότητα των επιλεγομένων θεμάτων. Εκτός από τις χρήσιμες πληροφορίες, δημοσιεύονται καθημερινώς πνευματικά θέματα,τα οποία οικοδομούν και πολύ ωφελούν τους αναγνώστες.
Εύχομαι μακρότητα ημερών και πάντοτε θεάρεστη παρουσία και δραστηριότητα.
Με αγάπη εγκάρδια.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ.

 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ & ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ: Προσεύχομαι, ο Αναστάς Κύριος να ενισχύει την πορεία σας

2105euxes3.jpg

 

Αγαπητοί μου συντελεστές του «Αγιορείτικου Βήματος»,

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !

Με την ευκαιρία συμπληρώσεως έξι ετών από την δημιουργία της ιστοσελίδας «Αγιορείτικο Βήμα» επιτρέψτε μου να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου για την πολυετή προσφορά σας στο χώρο της εκκλησιαστικής ενημερώσης.

Προσεύχομαι, ο Αναστάς Κύριος να ενισχύει την πορεία σας, να στηρίζει τα έργα σας και να ευλογεί κάθε προσπάθεια σας προς την κατεύθυνση της ορθής και αντικειμενικής ενημέρωσης.

Μετ’ ευχών & εν Χριστώ Αναστάντι αγάπης

Ο Μητροπολίτης

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ & ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ: Είστε μια θεία και όμορφη όαση στη σύγχρονη ξέρα

2105euxes1.jpg

 

{google_docs}http://www.agioritikovima.gr/images/av20/neap.pdf{/google_docs}

 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΥΜΕΩΝ: Το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ επιδιώκει να ενημερώνει με σοβαρότητα και αντικειμενικότητα

neas-smirnis-simeon.jpg

 

 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΔΕΣΣΗΣ, ΠΕΛΛΗΣ & ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΙΩΗΛ: Συγχαρητήρια για την έγκυρη, άμεση, υπεύθυνη και σοβαρή ενημέρωση

Μητροπολιτης ΕΔΕΣΣΗΣ ΙΩΗΛ.jpg

 

 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΙΛΗΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ: Πηγή αληθείας και ανακούφισης το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

militou.jpg

 

Το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ, η έγκριτη αυτή ιστοσελίδα, κλείνει έξι χρόνια ενεργού παρουσίας. Για εμάς του Κληρικούς και για τους ανθρώπους που έχουν βαθιά πίστη στον Θεό αποτελεί πηγή αληθείας και ανακούφισης. Συνεχίστε να κρατάτε τη στάση αυτή, να έχετε πλήρη και αντικειμενική πληροφόρηση και να καθοδηγείτε τον κόσμο κατά τη διδασκαλία του Ιησού Χριστού.

Χαίρομαι να διαβάζω τα όσα γράφετε και θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου ως Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Αναστασίας διότι πάντοτε καλύπτετε τα γεγονότα τα οποία συμβαίνουν στο μοναστήρι, όπως έχετε καλύψει και το θλιβερό γεγονός της αρπαγής του Ιερού Λειψάνου τον Απρίλιο του 2013. Ευχαριστώ και εύχομαι τα βέλτιστα για όλους τους συνεργάτες της ιστοσελίδας τον πιστό λαό του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Σήμερα, παντοιοτρόπως βάλλεται το θρησκευτικό συναίσθημα. Μια θεάρεστη πράξη που έκανε η Εκκλησία της Ελλάδος να φέρει μετά από χρόνια τα Ιερά Σεμνώματα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας από τη Βενετία για να προσκυνήσει χιλιάδες λαού διάφοροι υπεύθυνοι και ανεύθυνοι πετροβολούν με βρώμικα λόγια αυτή την κίνηση.

Χαιρόμεθα διότι συνέβαλε σε αυτή την πράξη και η τοπική Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, η Μητρόπολη Ιταλίας και οι οποίοι κατόρθωσαν μέσω του Βατικανού να φέρουν τα Ιερά Λείψανα στην ελληνική γη. Εύχομαι και προσεύχομαι η χάρη της Αγίας Βαρβάρας να περιφρουρεί το λαό του Κυρίου και να δίνει δύναμη σε όλους μας.

Σήμερα, η Εκκλησία δεν θέλει αίμα, θέλει δάκρυα. Αγίες όπως η Βαρβάρα και η Αναστασία που μαρτύρησαν, αυτές μας καθοδηγούν, αυτωνών το αίμα ποτίζει το δέντρο της Εκκλησίας και εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να το ποτίζουμε με τα δάκρυα των προσευχών μας.

 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ ΣΕΡΑΦΕΙΜ: Συνεχίστε  διά το καλόν της Ορθοδοξίας και του Έθνους

serafeim1.jpg

 

Με την ευκαιρία της συμπληρώσεως έξι ετών ζωής του ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ εκ μέρους του Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ και εμού προσωπικώς χαιρετίζουμε τα Μέλη της Διεύθυνσης και της Συντακτικής Ομάδος αυτού του σημαντικού Ηλεκρονικού Δικτύου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων και όχι μόνον, το οποίο με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Θεοχάρη διακονεί την Εκκλησία μας με το πνευματικό λόγον σε μια εποχή δύσκολη και κοσμική που υπερτονίζεται περισσότερο η οικονομική και η υλική αξία των ανθρώπων εκείνων που ζουν ερήμην της παρουσίας του Θεού εις τας κρίσιμας αποφάσεις της ζωής τους.

Η φωνή της Ορθοδοξίας μας δίνει την ελπίδα να εργασθούμε για τη Δικαιοσύνη του Θεού μέσα στο καθημερινό βίον για να ζήσουμε όλοι μας μέσα στην προοπτική της ειρηνικής συνύπαρξης και αλληλεγγύης των Λαών. Προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται και διακονεί την Εκκλησία μας το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ. Ας ενώσουμε τις προσευχές μας να συνεχίσει το θεάρεστο έργον του προς αυτήν την κατεύθυνση διά το καλόν της Ορθοδοξίας και του Έθνους, αλλά και για τη συμβολή του στα θέματα της παγκόσμιας ειρήνης και της ασφάλειας όλων των Λαών της γης με την αγάπη του Ναζωραίου, έχοντας υπόψιν μας τη μαρτυρία του Ευαγγελιστή της Αγάπης Ιωάννου στην αρχή του Ευαγγελίου του ότι ο Ιησούς Χριστός είναι «το φώς το Αληθινόν που φωτίζει πάντα άνθρωπον ερχόμενον εις τον κόσμον».

Μετ’ ευχών

+Ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε Σεραφείμ Κυκκώτης

 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΑΛΛΙΝΗΣ & ΠΑΣΗΣ ΕΣΘΟΝΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: Συνεχίστε να καταθέτετε την αλήθεια, που μόνο σώζει και οικοδομεί, προς δόξαν του Θεού

PAP_1810ed.jpg

Είναι βαριά η ευθύνη όλων των ανθρώπων της Εκκλησίας να διδάσκουν και να προσφέρουν οικοδομή, παράκληση και παραμυθία. Και αυτό πρέπει να γίνεται κυρίως με τη ζωή τους και με το παράδειγμά τους. Ωστόσο, βαρύνουσα σημασία έχει ο λόγος, γραπτός ή προφορικός, ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει ως σπορά στην καρδιά του σύγχρονου ταλαιπωρημένου ανθρώπου, ως παράκληση και παραμυθία στη θλίψη της μοναξιάς του ή ακόμη και ως ένα κίνητρο για τη σωρητία του. Είναι βασικό με το λόγο μας να ομολογούμε το Θεό, να γινόμαστε ευαγγελιστές της κοινής μας πίστεως και του κοινού σκοπού του ανθρώπου που είναι η σωτηρία.
Με το κίνητρο της προφητείας και της οικοδομής και με γνώμονα την αλήθεια υπάρχουν και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και μεταξύ αυτών, υπάρχουν και κάποια τα οποία έχουν χαρακτηριστεί, λόγω του συγκεκριμένου ενδιαφέροντός τους, ως εκκλησιαστικά μέσα ενημέρωσης.
Το Αγιορείτικο Βήμα είναι ένα από αυτά το οποίο, όπως με ενημέρωσαν οι εκλεκτοί συντελεστές και συνεργάτες του, συμπληρώνει ήδη έξι χρόνια παρουσίας και ζωής στην εκκλησιαστική ενημέρωση. Με την ευκαιρία αυτής της εξαετούς πορείας του συγχαίρομε όλους τους ανθρώπους που εργάζονται για την προαγωγή της εκκλησιαστικής ενημέρωσης και ευχόμαστε να συνεχίσει την πορεία του και να συμβάλλει στην εκκλησιαστική ενημέρωση καταθέτωντας την αλήθεια, που μόνο σώζει και οικοδομεί, προς δόξαν του Θεού και της Εκκλησίας Του.

+ο Ταλλίνης και Πάσης Εσθονίας ΣΤΕΦΑΝΟΣ

 

ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ: Σας συγχαίρουμε από καρδιάς

κερν.jpg

 

Γ. Ι. Βασιλείου.Διευθυντής του γραφείου τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος:   Επιδεικνύετε λεπτότητα και διάκριση στην προβολή των εκκλησιαστικών ειδήσεων

vasileiou.jpg

 

Αγαπητέ κύριε Διευθυντά,
Συμπληρώθηκαν ήδη έξι χρόνια από τότε που έκανε την εμφάνισή της στο χώρο της διαδικτυακής εκκλησιαστικής δημοσιογραφίας η έγκριτη ιστοσελίδα «Αγιορείτικο Βήμα», την οποία διευθύνετε.
Από την πρώτη στιγμή το «Αγιορείτικο Βήμα» χαρακτηρίστηκε από την αξιοπιστία, την εγκυρότητα και την ευαισθησία με τα οποία παρουσιάζει τα θέματά του. Ιδιαιτέρως όμως αξίζει να τονισθούν η λεπτότητα και η διάκριση που επιδεικνύετε στην προβολή των εκκλησιαστικών ειδήσεων, που αφορούν έναν ευαίσθητο χώρο με ιδιαίτερες απαιτήσεις, καθώς επίσης και ο σεβασμός με τον οποίο αντιμετωπίζετε τους εκκλησιαστικούς θεσμούς.
Σας εύχομαι από καρδιάς η παρουσία σας στο διαδίκτυο να είναι μακροχρόνια και με τη φωτοφόρο σκέπη της Αθωνίτισσας Θεοτόκου, την οποία εξόχως τιμάτε, να οδηγείστε πάντα σε επιτυχίες.
ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ

Αρίστος Κασμίρογλου, πολιτικός δκ/της Αγίου Όρους:  Συνεχίστε να ενημερώνετε με ορθό τρόπο τους αναγνώστες 

2105euxes2.jpg

 

Εύχομαι στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ό,τι καλύτερο, να συνεχίσει το έργο το οποίο επιτελεί ώστε να ενημερώνει με ορθό τρόπο τους αναγνώστες του. Παράλληλα, εύχομαι υγεία και κάθε ευτυχία σε όλους τους συνεργάτες της ιστοσελίδας.

Γέρων Εφραίμ, ηγούμενος Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου: Το ΑΓΙΟΡΕιΤΙΚΟ ΒΗΜΑ προσέφερε και προσφέρει και στην εκκλησια και στο πληρωμά της

2105euxes4.jpg

Το ΑΓΙΟΡΕιΤΙΚΟ ΒΗΜΑ προσέφερε και προσφέρει και στην εκκλησια και στο πληρωμά της. Είμαστε ευγνώμονες για αυτό. Προσευχόμαστε να συνεχίσει την πνευματική αποστολη΄του 

 

Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Καρακάλλου: Καλές και άγιες αναρτήσεις

karakalou.jpg

 

Ευχόμαστε το Αγιορείτικο Βήμα για χρόνια ακόμη πολλά να ξεκουράζει τους φίλους αναγνώστες του με καλές και άγιες αναρτήσεις.

 

Μοναχός Φίλιππος: Κάθε φορά που το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ αναφέρεται στο Άγιον Όρος ευχαριστεί όσους βρίσκονται στην Ευρώπη, στην Ρωσία, στην Αμερική και σε όλον τον πλανήτη

filippos.JPG

 

Εύχομαι στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ να τα εκατοστήσει. Η ιστοσελίδα σας ασχολείται ιδιαίτερα με το Άγιον Όρος, και για εμάς τους Αγιορείτες είναι χαρά να μαθαίνουν οι ευλαβείς Χριστιανοί γεγονότα τα οποία συμβαίνουν εδώ. Ετσι, ο Ορθόδοξος κόσμος έχει τη δυνατότητα να τα διαβάζει κι έτσι ευφραίνεται διότι το Άγιον Όρος έχει παγκόσμια εμβέλεια, αποτελεί ένα Πανορθόδοξο μοναστικό κέντρο και κάθε φορά που το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ αναφέρεται στο Άγιον Όρος ευχαριστεί όσους βρίσκονται στην Ευρώπη, στην Ρωσία, στην Αμερική και σε όλον τον πλανήτη. Ευχόμεθα στις καλές ειδήσεις που προβάλλει και οι άλλες ιστοσελίδες να το μιμηθούν, διότι τα καλά νέα είναι αυτά που οικοδομούν τους Χριστιανούς, όχι τα δυσάρεστα και αρνητικά. Εύχομαι εις έτη πολλά.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr