Η Μητρόπολη Χαλεπίου δίπλα στους πρόσφυγες (ΦΩΤΟ)

Loading...


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ

του Γιώργου Θεοχάρη

H Ορθόδοξη Μητρόπολη Χαλεπίου επιτελεί ένα σημαντικό φιλανθρωπικό έργο στους από τις ανταρτοκρατούμενες περιοχές του Χαλεπίου

Παρά την απουσία του Μητροπολίτη της Παύλου, τον οποίο απήγαγαν τρομοκράτες πριν από 3 χρόνια και 4 μήνες, η Ορθόδοξη Μητρόπολη Χαλεπίου, με κέντρο τον καθεδρικό ναό του Προφήτη Ηλία, εξακολουθεί να επιτελεί ένα αξιοθαύμαστο φιλανθρωπικό έργο ανάμεσα στα θύματα του εμφυλίου πολέμου.

O Σαμίρ Σαμαάν, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος κοινωνικής αλληλεγγύης των Ορθόδοξων Κατηχητικών Σχολείων του Χαλεπίου, δήλωσε ότι ο καθεδρικός ναός του Προφήτη Ηλία στο Χαλέπι άρχισε να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στις μουσουλμανικές οικογένειες από την εμπόλεμη συνοικία 1070, που διέφυγαν από τις σφοδρές πολεμικές συγκρούσεις.
Τις ώρες που γράφονται αυτές οι γραμμές αναμένεται στο Χαλέπι νέα σφοδρή επίθεση από τρομοκράτες τζιχαντιστές της Αλ-Κάιντα, που συγκεντρώθηκαν εκεί από άλλες περιοχές, προκειμένου να σπάσουν την πολιορκία του Συριακού Στρατού.

Παρόλα αυτά ο καθεδρικός ναός του Προφήτη Ηλία στο Χαλέπι, που αρκετές φορές έχει αποτελέσει στόχο των τρομοκρατών, έχει ανοίξει ένα Κέντρο Επείγουσας Βοήθειας για τους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τις κατοικίες της εμπόλεμης συνοικίας 1070 στο νότιο Χαλέπι.

Ο κ. Σαμίρ Σαμαάν δήλωσε: «Σήμερα έχουμε ξεκινήσει τη διανομή βοήθειας για μουσουλμανικές οικογένειες από την συνοικία 1070 που διέφυγαν από τις σφοδρές συγκρούσεις. Προσπαθούμε να δώσουμε μερικά βασικά πράγματα, ζεστά γεύματα και φάρμακα. Βοηθάμε όσο το δυνατόν περισσότερους πρόσφυγες προσφέροντας καταλύματα και ιατρική περίθαλψη”.
«Η Ορθόδοξη Εκκλησία του Χαλεπίου βοηθά καθημερινά μέχρι και 150 οικογένειες που έχουν φτάσει από περιοχές του Χαλεπίου, όπου συνεχίζονται οι συγκρούσεις», πρόσθεσε.

1408xal (1).jpg
1408xal (2).jpg
1408xal (3).jpg
1408xal (4).jpg
1408xal (5).jpg
1408xal (6).jpg
1408xal (7).jpg
1408xal (8).jpg
1408xal (9).jpg