Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος στην Τήνο (ΦΩΤΟ)

Loading...


ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ

«Αύτη την άφατον της του Θεού προς τους ανθρώπους αγάπης εδημοσίευσεν άβυσσον»

Με αυτά τα λόγια του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού, ο απευθύνθηκε προς τους πολυπληθείς προσκυνητές, που συνηύχοντο κατά την στον αύλειο χώρο του Ιερού Ιδρύματος, προ του Ναού της Ευρέσεως, επιμαρτυρών την διδασκαλία της Εκκλησίας περί της αφάτου φιλανθρωπίας του Θεού για τον άνθρωπο, γεγονός που δημοσίευσε στον κόσμο η Παναγία.

Ενωρίτερα τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αποδόσεως της Δεσποτικής Εορτής της Μεταμορφώσεως, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου, προ του πέρατος του οποίου η με εκκλησιαστική τάξη, λιτανευτικώς εξήλθε του Πανιέρου Ναού, προπορευομένης της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ και του Ιερού Κλήρου προς την ευπρεπισμένη εξέδρα που τοποθετήθηκε με την φιλόπονη εργασία των υπαλλήλων του Ιδρύματος, όπου και άρχισε η Ακολουθία της Παρακλήσεως.

Προσκυνητές από το εξωτερικό και όλη την Ελλάδα, που καταφθάνουν στην Τήνο για την εορτή της Κοιμήσεως παρηκολούθησαν τις τελετές και συνευχήθηκαν, μαζί με τους Ιερείς, τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής, τον ευεργέτη του Φιλανθρωπικού έργου της Μητροπόλεως κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, τους προϊσταμένους των Αστυνομικών, Λιμενικών και Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στην Τήνο, προοδοιπορήσαντες Επιτρόπους, και τον χορό των ψαλτών.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Φωτογραφίες: Δήμητρα Φανερού

DSC_0012.jpg
DSC_0015.jpg
DSC_0043.jpg
DSC_0057.jpg
DSC_0074.jpg
DSC_0089.jpg
DSC_0100.jpg
DSC_0165.jpg
DSC_0177.jpg