Αθήνα και Φανάρι λίγο πριν την ρήξη

Loading...


Του Γιάννη Παπανικολάου- Ψυχρές παραμένουν οι σχέσεις παρά τις εντυπώσεις που επιχειρήθηκαν να δημιουργηθούν από τη πρόσφατη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην οδό Φιλοθέης όπου υπήρξε μία εθιμοτυπική συνάντηση των δυο προκαθημένων, όπως αναφέρουν παράγοντες και των δυο πλευρών στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

και ι διανύουν δύσκολες ημέρες. Και προς το παρών δεν διαφαίνεται φως στο …τούνελ.
Το ΄΄κερασάκι στην τούρτα΄΄ ήρθε χθες . Από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου ζήτησε να ενημερωθεί, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος για τη λήξη της περιοδείας του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στην !

Στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό παιδείας και θρησκευμάτων κ. , ο κ. Ιερώνυμος αναρωτήθηκε για το αν τελείωσε η περιοδεία του Πατριάρχη στην Ελλάδα!

«Έμαθα, σας επισκέφθηκε ο Παναγιότατος, πρόσφατα», επισήμανε  ο υπουργός στον Αρχιεπίσκοπο.
«Ναι συναντηθήκαμε. Αλήθεια τέλειωσε η περιοδεία του στην Ελλάδα;» απάντησε ο κ. Ιερώνυμος, με μία ερώτηση δηλωτική του ψυχρού κλίματος μεταξύ των προκαθήμενων των δύο Εκκλησιών.

Ο κ. Γαβρόγλου άφησε δεν απάντησε. Ωστόσο όμως έριξε το ΄΄καρφί του΄΄ , καθώς είπε: «Εγώ, ως Κωνσταντινουπολίτης, τηλεφώνησα στον Παναγιότατο σήμερα και του ευχήθηκα, καθώς έχει σήμερα τη γιορτή του».

Το Κτήμα Προμπονά αποτελεί την ΄΄καυτή πατάτα΄΄στις σχέσεις Αρχιεπισκοπής Αθηνών και . Ιεράρχες έχουν χωριστεί σε Πατριαρχικούς και Ιερωνυμικούς. Αυτό βέβαια υπήρχε. Αλλά τους τελευταίους μήνες έχει ενταθεί και τείνει να απειλεί την ΕΝΟΤΗΤΑ της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Ελληνισμού.

Παρά τις διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν για επίλυση στο επίμαχο ζήτημα δεν βρέθηκαν σημεία προσέγγισης για την διευθέτηση του .

 tilegrafima.gr