Η ανυπακοή της κ.Ξουλίδου στο όραμα με τον Αγιο Εφραίμ (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Η κυρία Ξουλίδου, στην ψηφοφορία, τα ξημερώματα της 11 Ιουλίου 2015, πήγε κόντρα όχι μόνο στη συνείδησή της αλλά και στο όραμα που είχε δει λίγο νωρίτερα.

Το απόγευμα και ενώ υπήρχε σε εξέλιξη κοινοβουλευτική ομάδα, είχε φύγει ο κύριος Καμμένος, εκεί που καθόταν στην καρέκλα της είδε ένα όραμα, εμφανίστηκε μπροστά της ο Αγιος Εφραίμ, και της είπε ότι πρέπει να καταψηφίσει!

Μάλιστα συμπωματικά την ώρα που είδε το όραμα έσπασε η καρέκλα της. Η κυρία Ξουλίδου θεώρησε σημάδι, το γεγονός πως έσπασε η καρέκλα και πήγε στον κύριο Καμμένο να του μεταφέρει ακριβώς όλα όσα συνέβησαν.

Ο κύριος Καμμένος της απάντησε πως…

«Είναι σεβαστά όσα σου είπε ο Αγιος Εφραίμ, αρκεί να μην πέσει η κυβέρνηση, αν πέσει η κυβέρνηση θα έχεις να κάνεις με εμένα κι όχι με τον Αγιο».

Στο παρά 1′ κι ενώ παιζόταν η «τιμή» της κυβέρνησης για μια ψήφο, πίεσαν την κυρία Ξουλίδου να μπει μέσα και να ψηφίσει. Γι” αυτό και μπήκε με την τσάντα της και είπε στην αρχή να ψηφίσει παρών διότι το όραμα υπερίσχυσε. Εκείνη τη στιγμή λοιπόν ο κύριος Καμμένος της είπε «Πατρίδα κι όχι όραμα» και πρόσθεσε η κυρία Ξουλίδου, «Οχι παρών, εννοείται Ναι».

Σχόλιο Αγιορειτικού Βήματος:
Σύμφωνα με την πατερική παράδοση, η υπακοή είναι μεγαλύτερη αρετή και από την ίδια την προσευχή.
Ένας υποτακτικός, ακόμη και εάν δει άγγελο Κυρίου, πρέπει να αγνοήσει το όραμα και να αναφέρει ό,τι είδε στον Γέροντά του, ο οποίος και θα του δώσει κατεύθυνση πώς πρέπει να το αντιμετωπίσει.

Διότι διαφορετικά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πλανηθεί από τον διάβολο, ο οποίος μπορεί να μετασχηματιστεί ακόμη και σε άγγελο φωτός για να πλανήσει τον άνθρωπο και να προξενήσει μεγάλο κακό και ταραχή. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ανθρώπων και μοναχών που πλανήθηκαν από ψεύτικα οράματα και έπαθαν μεγάλη ζημιά.
Συνεπώς η κ. Ξουλίδου έπραξε πολύ σωστά που δεν έδωσε εμπιστοσύνη στο όραμα, ζήτησε τη γνώμη του πολιτικού «Γέροντά» της και συμμορφώθηκε με αυτήν.

Γενικά για τα οράματα ο Γέροντας Σωφρόνιος, πνευματικό τέκνο του αγίου Σιλουανού του Αθωνίτη, δίνει μία σοφή συμβουλή:
Μη δέχου και μη απόρριπτε: όταν δεν δέχεσαι αβασάνιστα ένα όραμα, αποφεύγεις τον κίνδυνο να αποδώσεις λατρεία στον Σατανά που μπορεί να έχει προκαλέσει αυτό το όραμα.

Όταν δεν το απορρίπτεις, αποφεύγεις τον κίνδυνο να απορρίψεις κάτι που προέρχεται από τον Θεό και να βρεθείς αντιμέτωπος με Αυτόν.
Σε τελική ανάλυση όμως τον τελευταίο λόγο για ένα όραμα πρέπει να τον έχει ο πνευματικός.Ετικέτες