Βατοπαίδι: Θερμή υποδοχή του Γερ.Εφραίμ στα Πατήσια (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε από νωρίς στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα στα Κάτω Πατήσια, προκειμένου να υποδεχτούν με τιμές τον , λίγες ώρες μετά την αθώωσή του, όπως και όλων των υπόλοιπων κατηγορουμένων, στην πολύκροτη υπόθεση της .

Στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα οι καμπάνες ήχησαν πανηγυρικά και τελείται δοξολογία υπέρ του ηγούμενου, καθώς όπως είπε ο ιερέας της ενορίας «πρόκειται για μία δικαίωση όλων των πιστών και όσων έριξαν λάσπη στον και την «.

Όπως προσέθεσε ο πατέρας Αθανάσιος, η επιλογή της συγκεκριμένης Ενορίας μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς οι ιερείς θέλησαν να δείξουν πως παρά τα όσα έχουν ακουστεί για την πολυτελή ζωή του , παραμένει κοντά στους πιστούς μίας λαϊκής γειτονιάς.

Μόλις το αυτοκίνητο που μετέφερε τον ηγούμενο Εφραίμ στο προαύλιο της Εκκλησίας έφτασε, ο κόσμος έτρεξε να του φιλήσει το χέρι και να ζητήσει την ευχή του, ενώ στις πρώτες του δηλώσεις ο ηγούμενος Εφραίμ ευχαρίστησε «όλο το λαό για τις προσευχές του».

Διαβάστε εδώ:  Βατοπαίδι: Η αναγγελία της αθωωτικής απόφασης από τον πρόεδρο του Εφετείου (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο μήνυμα, μάλιστα, που έστειλε από τον άμβωνα του Ναού, ο ηγούμενος Εφραίμ τόνισε: «Οι ενάρετοι άνθρωποι δεν πεθαίνουν. Μέσα στην Εκκλησία υπάρχουν οι εμπειρίες, υπάρχουν τα βιώματα, αυτά ζήσαμε κι εμείς».

Τον , υποδέχτηκαν εκτός από τον πατέρα Αθανάσιο, πλήθος ιερέων, μεταξύ των οποίων και ο πατέρας Νεκτάριος Μουλατσιώτης.

Αίσθηση προκάλεσε και η παρουσία του γνωστού ηθοποιού, Νίκου Αναδιώτη.

Τέλος, σε ερώτηση για το εάν θα κινηθεί εναντίον όσων τον ενέπλεξαν σε αυτή την υπόθεση, τόνισε χαρακτηριστικά: «Ευλογούμε τους πάντες και τα πάντα».