Πρόσκληση στον Τσίπρα να επισκεφθεί το Αγιο Ορος απηύθηναν οι Αγιορείτες

Loading...


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε χθες με αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους και συζήτησαν θέματα που ενδιαφέρουν την Αθωνική μοναστηριακή Πολιτεία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, Γιάννης Αμμανατίδης, Δημήτρης Γελαλής και o συντονιστής της Θεματικής θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Λυκόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπογραμμίστηκε η αναγνώριση της ιδιαίτερης θρησκευτικής, ιστορικής και πολιτισμικής σημασίας του Αγίου Όρους, η οποία διαμορφώθηκε από αιώνες και διατηρείται μέχρι σήμερα, ο αυτονόητος σεβασμός του Καταστατικού Χάρτη λειτουργίας του, στo πλαίσιο της συνταγματικής νομιμότητας, από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η στήριξη κάθε προσπάθειας ανάδειξης της υπερχιλιόχρονης προσφοράς του Αγίου Όρους.

Τέλος, οι εκπρόσωποι της Ιεράς Κοινότητας απηύθυναν πρόσκληση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφθεί την Αθωνική Πολιτεία.

Η αντιπροσωπεία  των Αγιορείτών αποτελείτο από τον αντιπρόσωπο της  Μονής  Μεγίστης Λαύρας ΝΙκόδημο, τον ηγούμενο της Μονής Διονυσίου κ.Πέτρο, τον αντιπρόσωπο της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου, μοναχό Νικόδημο και τον Ιερομόναχο Φώτιο Γρηγοριάτη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΄΄Αγιορείτικου Βήματος΄΄.