Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως στο Άγιον Όρος στην Ι.Μ.Ξενοφώντος (φωτο)

Loading...


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε κατανυκτική ατμόσφαιρα εόρτασε η Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Ξενοφώντος τη μνήμη του εφόρου και προστάτη της, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Το πρωί τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα και με την συμμετοχή του Μητροπολίτη Βάρνας Κυρίλλου, των Καθηγουμένων των Μονών Ξενοφώντος Γέροντος Αλεξίου και Παντοκράτορος Γέροντος Γαβριήλ καθώς και πλήθους Ιερομονάχων.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι Πατέρες από άλλες Αγιορείτικες Μονές, ο Γενικός Γραμματέας της Κυβερνήσεως Τάκης Μπαλτάκος, ως εκπρόσωπος της Πολιτείας, ο Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, Λέκτορας στην Θεολογική Σχολή Αθηνών καθώς και πλήθος πιστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Κατά την θεία λειτουργία τελέστηκε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Βησσαρίωνος Ξενοφωντινού.

Το απόγευμα της ίδια ημέρας τελέστηκε ο Εσπερινός των Κτητόρων και ακολούθως το Κτητορικό Μνημόσυνο όπου παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Καθηγούμενος της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ,ο Καθηγούμενος της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Παντοκράτορος, Γέροντας Γαβριήλ, Πατέρες από άλλες Αγιορείτικες Μονές και πλήθος πιστών. Την άλλη μέρα το πρωί τελέστηκε ο Όρθρος των Κτητόρων.

Σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες προεξήρχε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας.

1
1
1
1
1
1