Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία ενώπιον της Αγίας Ζώνης στη Τρίπολη (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα και την συμμετοχή πλήθους πιστών τελέσθηκε χθες, Κυριακή 21.10.18, Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης, όπου έχει τεθεί προς προσκύνηση η Τιμία Ζώνη της Παναγίας.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο οικείος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, πλαισιούμενος από τον Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, τον Καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, αγιορείτες πατέρες και ιερείς της Μητροπόλεως.

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο Ιερό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, καθώς και στο μεσιτευτικό της ρόλο στο Χριστό.

Προ της απολύσεως ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος τίμησε τον Καθηγούμενο Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινό με το Μεγαλόσταυρο των Πολιούχων της Τρίπολης Δημητρίου και Παύλου και του προσέφερε ως δώρο ένα επιστήθιο σταυρό.

Ο Γέρων Εφραίμ Βατοπαιδινός ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την τιμή και το δώρο της αγάπης του, σημειώνοντας ότι η μεταφορά της Αγίας Ζώνης στην Τρίπολη θα αποτελεί ιστορικό γεγονός για την τοπική Εκκλησία και τον λαό της Αρκαδίας.tilegrafima.gr