Αφιέρωμα στο Άγιον Όρος από την «The National Herald»

Loading...


Επιμέλεια: Μανώλης Κείος 

Αφιερωμένη στο Άγιον Όρος η σημερινή φωτογραφία της αμερικανικής εφημερίδας «The National Herald» και με τίτλο «Πιο κοντά στο Θεό» και στιγμιότυπο από την Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας…

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα στο αφιέρωμά της αναφέρει πως «Ένα από τα μαγικά θέλγητρα της Ελλάδας και γεμάτη αρχαία παράδοση και ιστορία αιώνων, είναι η μονή Σίμωνος Πέτρας, στην Ορθόδοξη μοναστική κοινότητα του Αγίου Όρους, στη βόρεια Ελλάδα».
Επίσης το ρεπορτάζ αναφέρει πως το Αγιον Όρος είναι έτοιμο για τον εορτασμό 100 χρόνων από την ενσωμάτωση στην Ελλάδα αφού η περιοχή απελευθερώθηκε από την οθωμανική κυριαρχία.

Σύμφωνα με την «The National Herald»  το Άγιον Όρος είναι τώρα μια αυτοδιοικούμενη χερσονήσος, αλλά έχει προβλήματα με την ελληνική κυβέρνηση, η οποία θέλει να βάλει φόρους για το ίδρυμα και τις ιδιοκτησίες του.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται ακόμη πως δεν αποκλείεται οι μοναχοί να απαγορεύσουν στους πολιτικούς την παρακολούθηση των εορτασμών. «Ενώ οι μοναχοί θέλουν την ανεξαρτησία τους, και έχουν εμπλακεί σε συμφωνίες ανταλλαγής γης που κοστίζουν στην κυβέρνηση εκατομμύρια δολάρια, οι περισσότεροι Έλληνες και αυτοί της διασποράς – μαζί με τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο – βλέπουν το Άγιον Όρος ως ένα μέρος του μυστηρίου και της θρησκείας.» αναφέρει επίσης το ρεπορτάζ  και συμπληρώνει πως μόνο οι άνδρες επιτρέπεται να επισκεφθούν την περιοχή, η οποία ονομάζεται Περιβόλι της Παναγίας από τους μοναχούς.

!