Όλα είναι έτοιμα για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Άγιο Όρος

Loading...


Ανταπόκριση Άγιο Όρος: Γιώργος Θεοχάρης

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Αγιορείτικου Βήματος»πάνω από 100 αστυνομικοί βρίσκονται ήδη στο Άγιο Όρος για την ασφαλή παραμονή του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος της κυβερνήσεως θα φτάσει στο ελικοδρόμιο του Αγίου Όρους αύριο στις 4.30 το απόγευμα, συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ, κ. Σταυρό Καλαφάτη, τον γενικό γραμματέα κοινοβουλευτικής ομάδας ΝΔ, κ. Θανάσης Μπούρα και το βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Ιωαννίδη και το σύμβουλο του, κ. Τάκη Μπαλτάκο.

Από της πλευρά της Iεράς Kοινότητας του Aγίου Όρους θα γίνει επίσημη υποδοχή από την ιερά επιστασία, με επικεφαλής τον Άγιο Πρώτο και τον πολιτικό διοικητή, κ. Αρίστο Κασμίρογλου, στην πλατεία των Καρυών και στη συνεχεία με πομπή θα οδηγηθούν στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου. Ο πρωθυπουργός θα διανυχτερεύσει στο αρχονταρίκι της Ιεράς Κοινότητας, ενώ οι υπουργοί στην ιερά μονή Ιβήρων.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του την Κυριακή το πρωί μετά τη θεία λειτουργία στο Πρωτάτο, θα επισκεφτούν τις ιερές μονές Ιβήρων και Σίμωνος Πέτρας.

Ο πρωθυπουργός από καιρό είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του να προσκυνήσει στο Άγιο Όρος, αλλά δεν το επέτρεπαν οι ανειλημμένες υποχρεώσεις του.

Όλη η επίσκεψη του πρωθυπουργού συντονίζεται από τον πολιτικό διοικητή, κ. Αρίστο Κασμίρογλου.Ετικέτες