Το Άγιο Όρος υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό (φωτο & video)

Loading...


Ανταπόκριση Άγιον Όρος: Γιώργος Θεοχάρης

Στο Άγιον Όρος αφίχθη λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα  ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς ο οποίος έγινε δεκτός από την Ιερά Επιστασία με επικεφαλής τον Άγιο Πρώτο, τους είκοσι ηγουμένους και αντιπροσώπους των Ιερών Μονών.

Λίγο μετά την αφιξή του στο ελικοδρόμιο των Καρυών, όπου έγινε  δεκτός από τον πολιτικό διοικητή της Αθωνικής Πολιτείας, κ. Αρίστο Κασμίρογλου, ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του οδηγήθηκαν προς τον Ιερό Ναό του Πρωτάτου όπου έγινε η επίσημη υποδοχή.

Υπό τον ήχο των κωδωνοκρουσίων κατευθύνθηκαν στον πάνσεπτο Ναό στον οποίο εψάλη δοξολογία προς τιμήν του πρωθυπουργού .

Κατά την αντιφώνησή του ο κ. Σαμαράς ζήτησε την ευλογία των Αγιορειτών πατέρων και είπε ότι θα κάνει ότι μπορεί για το Άγιον Όρος που αποτελεί την παλαιότερη κοινοβιακή κοινότητα της Ευρώπης . Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η διπλή ιερά σύναξη στο διοικητήριο της Ιεράς Κοινότητας προεδρευόντος του προέδρου της κυβέρνησης, παρουσία του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αρβανιτόπουλου, του υποψήφιου περιφερειάρχη Μακεδονίας κ. Γιάννη Ιωαννίδη, του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κ.  Θανάση Μπούρα και του συμβούλου του πρωθυπουργού κ.Τάκη Μπαλτάκου.

1
1
1
1
1

alt
alt
alt
alt
alt

{youtube}euoElRqAdZI{/youtube}Ετικέτες