Συνεδρίαση για την προπαρασκευή των εορτασμών της χιλιετούς παρουσίας Ρώσων μοναχών στο Άγιον Όρος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Σε πρώτη τους κοινή συνεδρία συνήλθαν στις 4 Φεβρουαρίου 2016 στη Μόσχα η Ομάδα εργασίας παρά τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την προπαρασκευή των εορτασμών της χιλιετούς παρουσίας των Ρώσων στο Άγιον Όρος και η Οργανωτική Επιτροπή της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας για την προπαρασκευή των εορτασμών της χιλιετούς παρουσίας Ρώσων μοναχών στο Άγιον Όρος.

Της συνεδρίας προήδρευσαν ο Πληρεξούσιος του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κεντρική Ομοσπονδιακή Περιφέρεια κ. Α. Μπεγκλώφ και ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Στη συνάντηση συμμετείχαν μέλη της Ομάδας εργασάις και της Οργανωτικής Επιτροπής, ο επικεφαλής της διοικήσεως του νομού Λίπετσκ κ. Ο. Κορολιόφ, εκπρόσωποι κρατικών αρχών και επιχειρηματίες.

Η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας περιελάμβανε υλοποίηση του κρατικού και του εκκλησιαστικού σχεδιασμού των κεντρικών εκδηλώσεων για την προπαρασκευή και διεξαγωγή το 2016 στη Ρωσία των εορτασμών της χιλιετίας των παρουσίας Ρώσων στο Άγιον Όρος.

Μετά την εναρκτήρια ομιλία του Προέδρου της Ομάδας εργασίας παρά τον Πρόεδρο κ. Α. Μπεγκλώφ, ακολούθησαν οι παρεμβάσεις του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Α. Ζουράφκσι κα., όπου καθορίσθησαν προτεραιότητες μέσα στο πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων και προσδιορίσθησαν μορφές συνεργασίας μεταξύ Πολιτείας, Εκκλησίας και Κοινωνίας προς υλοποίηση αυτών.

ECR_2315.jpg
ECR_2341.jpg
ECR_2349.jpg
ECR_2351.jpg

 Ετικέτες