Πατριάρχης Αντιοχείας προς Αγιορείτες πατέρες: Σας ζητώ να προσευχηθείτε! (ΦΩΤΟ)

Loading...


«Σας φέρνω τις προσευχές των μοναχών από τη χώρα μας,Να αγαπάτε την Αντιόχεια, τη Μεγάλη Αντιόχεια, η οποία γκρεμίστηκε στα βράχια της σκληρότητας της ιστορίας των περασμένων γεγονότων αλλά και του παρόντος». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη κατά την επίσημη τελετή της υποδοχής του στην Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ.

  Ο πονεμένος Πατριάρχης ζήτησε από τους Αγιορείτες πατέρες να προσευχηθούν για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, για  για τους διωκόμενους, αλλά ιδιαίτερη συγκίνηση δημιουργήθηκε όταν ζήτησε να προσευχηθούν για τους απαχθέντες μεταξύ των οποίων και ο κατά σάρκαν αδελφός του!  

«Σας ζητώ να προσευχηθείτε γιατί η γενέθλια γη του Κυρίου βάφεται στο αίμα. Σας ζητώ να προσευχηθείτε για τους επισκόπους του Χαλεπίου και τους ιερείς που απήχθησαν. Σας ζητώ μια ένθερμη προσευχή για τον επίσκοπο Ιωάννη Αβραάμ, τον Επίσκοπο Boulos Yazigi. Σας ζητώ να προσευχηθείτε για τους αθώους ανθρώπους να πληρώνουν φόρο αίματος αυτές τις σκληρές ημέρες από την τυφλή τρομοκρατία. Ζητώ τις προσευχές σας για το Λίβανο, που μαραζώνει κάτω από το μανίκι της αναταραχής» είπε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες