Ο Πρωθυπουργός στη Σιμωνόπετρα: Περνάμε δύσκολες ώρες αλλά με τη βοήθεια του Θεού στεκόμαστε όρθιοι (φωτό)

Loading...


Του Γιώργου Θεοχάρη

Τελευταίος σταθμός της διήμερης  προσκυνημαντικής επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Αγιο Ορος ήταν η Μονή Σίμωνος Πέτρας.

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι Σιμωνοπετρίτες πατέρες στον Αντώνη Σαμαρά, όπως και στις Μονές της Μεγίστης Λαύρας και Ιβήρων  που επισκέφθηκε ο κ. Σαμαράς λίγο νωρίτερα.

Ο ηγούμενος της Μονής, γέροντας Ελισαίος, ξενάγησε τον πρωθυπουργό στη σημαντική βιβλιοθήκη της  όπου φυλάσονται ιστορικά χειρόγραφα. Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς προσκύνησε το λείψανο της Αγίας Μαγδαληνής, το σημαντικότερο κειμήλιο της Μονής.

Υπενθυμίζουμε ότι το χέρι της Αγίας Μαγδαληνής διατηρείται σε φυσική θερμότητα.

Από τη πλευρά του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κρίση που περνά η χώρα και τις θυσίες που κάνει ο ελληνικός λαός.

«Η πνευματική ακτινοβολία της Μονής σας στο εξωτερικό συνεισφέρει και στο να επανακτήσει η χώρα μας την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία ανάμεσα στους φίλους, αλλά και τον σεβασμό των εχθρών της», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

«Περνάμε δύσκολες ώρες, αλλά με τη βοήθεια του Θεού στεκόμαστε όρθιοι. Μας ζητήθηκαν μεγάλες θυσίες, αλλά αν ακόμα και στα δύσκολα η πολιτεία βρίσκεται κοντά σας, είναι γιατί έχουμε κοντά μας την Ορθοδοξία και τη γλώσσα.

»Πιστεύω ότι αφήνουμε πίσω μας τις μέρες της δοκιμασίας σιγά-σιγά και η ελληνική πολιτεία θα μπορεί να ανταποκρίνεται πληρέστερα στο καθήκον της απέναντι στο Άγιον Όρος» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

alt

alt

alt

alt

alt

alt
alt

altΕτικέτες