Ο Μητροπολίτης Πατρών στο Άγιο Όρος(ΦΩΤΟ)

Loading...


Προσκεκλημένος να προστή της Ιεράς Πανηγύρεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, 15/28 Αυγούστου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. κ. Χρυσόστομος, μετέβη στο Άγιο Όρος όπου έτυχε θερμής υποδοχής τόσο στην Ιερά Κοινότητα στις Καρυές, από τον Πρωτοεπιστάτη π. Παύλο Λαυρεώτη και τον Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αρίστο Κασμίρογλου, όσο και από τον Ηγούμενο της Ιεράς και Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου και το πλήθος των προσκυνητών που είχε φθάσει στο Μοναστήρι για την Ιερά Πανήγυρη.

          Ο Σεβασμιώτατος μετά την υποδοχή και την δέηση στο Καθολικό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, προέστη της Ιεράς και Ολονυκτίου Αγρυπνίας στην οποία έψαλαν καταπληκτικά τους ύμνους οι χοροί των Πατέρων της Μονής.

          Επίσης, ωμίλησε α) κατά την υποδοχή β) στην σύναξη των Πατέρων γ) κατά την ώρα της Λιτής δ) κατά την επίσημη και πανηγυρική τράπεζα, μετά την πολύωρη αγρυπνία.

 Στις ομιλίες του ο Σεβασμιώτατος, ανεφέρθη α) στην σημασία του Αγίου Όρους για τον σύγχρονο κόσμο και ειδικά για την πνευματική και γενικώτερη προσφορά της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου και ευχαρίστησε τον Γέροντα και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Εφραίμ για την πρόσκληση.
β) Γιά τα προσκυνήματα της Παναγίας στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών και για τα θαύματα της Παναγίας στα ιερά προσκυνήματα.

γ) Γιά την σχέση των Νεομαρτύρων με την Παναγία και την παρουσία της Παναγίας στη ζωή των συγχρόνων αγωνιστών και την ενίσχυση διά πρεσβειών Της αγίων.
δ) Ανεφέρθη στα επτά θαυματουργικά εκτυπώματα ( Ιερές εικόνες της Παναγίας μας) στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου και οικοδόμησε θεολογικό και πρακτικό λόγο βάσει των πολλών ονομάτων της Κυρίας Θεοτόκου και της θαυμαστής παρρησίας Της προς τον Υιόν και Θεόν Της.

 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες