Ο Γέροντας Εφραίμ για την ιερότητα και την αξία του θεσμού της οικογένειας(ΦΩΤΟ)

Loading...


Τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016 στην Κεντρική Σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού Δυτικής Θεσσαλονίκης «Σωκράτης Καραντινός» σε μια σεμνή, αλλά πολυσήμαντη εκδήλωση, τιμήθηκε ο θεσμός της οικογένειας και συγχρόνως το σεπτό πρόσωπο και το πολύμοχθο έργο της μητέρας. 

Η Εκδήλωση υπήρξε αποκύημα της αγαστής συνεργασίας της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.

Η Εκδήλωση άνοιξε με τον ενθουσιαστικό και δυναμικό λόγο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβα, ο οποίος αφού επεσήμανε τους κινδύνους που εγκυμονεί η αποϊεροποίηση του θεσμού της οικογένειας τόνισε τη πολύτιμη συμβολή της πολύτεκνης οικογένειας στην ελληνική κοινωνία. (βίντεο)

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους Γέροντας Εφραίμ. Ο Σεβαστός Γέροντας Εφραίμ μέσα από ένα λόγο γνήσια πατερικό και μεστό πνευματικών νοημάτων υπογράμμισε την ιερότητα και την αξία του θεσμού της οικογένειας. 

Η Γυναικεία Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» προκάλεσε ρίγη συγκινήσεως στο πολυπληθές ακροατήριο μέσα από τα μελωδικά τραγούδια της και κατάφερε να ταξιδέψει το κοινό στη μακρινή Μεγαλόννησο μέσα από την πετυχημένη αναπαράσταση-δίκην δρώμενου- του Κυπριακού γάμου.

«Πόσο κοστίζει μία βέρα;» ήταν ο τίτλος της προβολής διαφανειών που καθήλωσε τους ακροατές και ανάδευσε όμορφα συναισθήματα στις καρδιές τους. Ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η στιγμή που 115 υπερπολύτεκνες μητέρες βραβεύτηκαν με το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ από τον Καθηγούμενο Γέροντα Εφραίμ και με έναν έπαινο τιμής –τιμής ενθύμημα-από τον Σεβασμιώτατο κ.Βαρνάβα.

Ενδόμυχη ήταν η ευχή όλων να προστατεύσει ο Θεός την ελληνική οικογένεια και να αναδείξει άγιες μητέρες.