Οι Αγιορείτες τίμησαν τον Οσιο Αθανάσιο τον Αθωνίτη, ιδρυτή του Κοινοβιακού Μοναχισμού στο Αγ.Ορος

Loading...


Του Γιώργου Θεοχάρη-Δείτε βίντεο και φωτό από το  ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ 

Στιγμές μοναδικές. Εξαίσιοι ύμνοι από πρωτοψάλτες του Αθωνα, Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, όπως αρμόζει το τυπικό, Βαθιά Κατάνυξη και συγκίνηση για ακόμα έναν εορτασμό του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτη.

Η Μεγίστη Λαύρα είχε τη τιμητιική της.Εκατοντάδες ασκητές από τα κελλιά της ευρύτερης ερημικής περιοχής του πρώτου μοναστηριού του Αγίου Ορους, εσπεύσαν από την παραμονή της εορτής να συνεορτάσουν τον Οσιο Αθανάσιο. Ορισμένοι από αύτους ήταν και διακονητές ώστε να εξυπηρετηθεί καλύτερα ο κόσμος, κλήρος και λαός.Αρκετοί ήταν κι οι Αγιορείτες πατέρες από άλλες Ιερές Μονές του Αθωνα.

Ολα λειτούργησαν άψογα, με οργάνσωη και τάξη.

Ο εορτασμός ξεκίνησε  αργά το απόγευμα τηςπαραμονής (Παρασκεύη) με τριπλή πανηγυρική κωδωνοκρουσία χοροσταντούντων Ιεραρχών.

Ακολούθησε  λιτάνευση της εφεστίου σεβασμίας και θαυματουργού εικόνας Παναγίας της Κουκουζέλισσας από το ομώνυμο παρεκκλήσι στον Ναό του Καθολικού της Μονής και τελέστηκε Μικρός Εσπερινός.

Στις 7.30 μ.μ. άρχισε η αγρυπνία με την τέλεση Μεγάλου Εσπερινού με αργά Ανοιξαντάρια του Ιωάννου του Κουκουζέλη και ακολούθησε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία . 

Εξαρετική ήταν και η Τράπεζα με αγιορείτικες γεύσεις.

 Ετικέτες