Κατασβέστηκε πλήρως η φωτιά στην Χαλκιδική, κοντά στο Άγιον Όρος (ΦΩΤΟ)

Loading...


της Ρένιας Ξουζαφείρη

 

Κατασβέστηκε πλήρως η φωτιά που μαινόταν από χθες το πρωί στην περιοχή της Ουρανούπολης, σε κοντινή απόσταση με τα σύνορα του Αγίου Όρους.

Η φωτιά, αφού κατέκαψε περίπου 5.000 στρέμματα, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο σήμερα. Οι άντρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας καθώς και εθελοντές πάλευαν όλη νύχτα με τις φλόγες, περιορίζοντας όσο το δυνατόν περισσότερο την καταστροφική πορεία της πυρκαγιάς.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι άνεμοι, από διαφορετικές κατευθύνσεις, που έπνεαν στην περιοχή έκαναν δυσκολότερο το έργο των επιχειρούντων, ενώ η φωτιά κατευθύνθηκε και προς δύο ξενοδοχειακές μονάδες, χωρίς όμως να τις απειλήσει ουσιαστικά.

Δεν κινδύνευσαν κατοικημένες περιοχές, ζωικό και φυτικό κεφάλαιο. Από νωρίς το πρωί στην περιοχή επιχειρούσαν 45 οχήματα, 200 πυροσβέστες και 6 καναντέρ με αποτέλεσμα η φωτιά να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

 

Την περιοχή που καταστράφηκε επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Γιάννη Γιώργο, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Κ.Μ., Αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ Χαλκιδικής, Στέλιο Βαλιάνο και την Περιφερειακή Σύμβουλο, Κατερίνα Ζωγράφου.

Ο κ. Τζιτζικώστας έφτασε στην περιοχή αργά το βράδυ της Τρίτης στην έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας για να αποφασιστεί ο σχεδιασμός και η αντιμετώπιση της φωτιάς κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο ίδιος συνεχάρη όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (πυροσβεστική υπηρεσία, εθελοντές, τοπική αυτοδιοίκηση) για την άμεση επέμβαση και τον απόλυτο συντονισμό τους.

 

Η δασική φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Κομίτσα και κατευθύνθηκε δυτικά προς την Ουρανούπολη, κατακαίοντας χαμηλή βλάστηση, όπως πουρνάρια και θάμνους.

Οι επιτελείς της Πυροσβεστικής εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται για πυρκαγιά που προκλήθηκε από εμπρησμό με στόχο την δημιουργία βοσκοτόπων, όπως μάθαμε από πηγές της ηγεσίας.

Να σημειώσουμε ότι όπως δήλωσαν οι φορείς, η Χαλκιδική είναι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις, συνιστάται παρόλα αυτά η ιδιαίτερη προσοχή και των πολιτών, οι οποίοι από αμέλεια προκαλούν πυρκαγιές κάθε καλοκαίρι, αλλά και η βοήθειά τους όταν γίνονται μάρτυρες εγκληματικών ενεργειών.

fotia_ouranoypoli.jpg
fotia_ouranoypoli2.jpg
fotia_ouranoypoli3.jpg
fotia_ouranoypoli5.jpg
fotia_ouranoypoli6.jpg
fotia_ouranoypoli7.jpg
fotia_ouranoypoli11.jpg


Ετικέτες