Η κοπή της πίτας του Συλλόγου Φίλων της Ι.Μ.Εσφιγμένου (φωτο)

Loading...


Με την χάρη και την ευλογία του Θεού και την σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε η ετήσια πανήγυρη της Υπαπαντής στο Χαλάνδρι, στον χώρο του Μετοχίου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, όπου και το θαυματουργό εικόνισμα της Υπεραγίας Θεοτόκου της «Υπαπαντής».

Στην συνέχεια το ίδιο απόγευμα στον φιλόξενο χώρο του Ιδρύματος «Ζήση» στο Χαλάνδρι, έγινε η γιορτή της κοπής της πίτας του Συλλόγου των φίλων της Μονής Εσφιγμένου, όπου με την παρουσία εκατοντάδων φίλων της Μονής, ευλογήθηκε από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Καβάσων κ.κ. Εμμανουήλ η βασιλόπιτα και παρουσιάστηκε το έργο του Συλλόγου.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Ιωακείμ Καρεώτης ο οποίος με συγκινητικούς λόγους αναφέρθηκε στον πρόσφατα μεταστάντα μακαριστό καθηγούμενο της Μονής Εσφιγμένου Αρχιμ. Χρυσόστομο (Κατσουλιέρη).

Το φλουρί έπεσε φέτος στην Μονή επισημαίνοντας ότι το 2014 είναι σημαντική χρονιά για την Μονή Εσφιγμένου αλλά και ότι και για τους φίλους και υποστηρικτές της είναι καιρός για συντονισμό των προσπαθειών τους για επίτευξη της λύσης στο χρονίζον πρόβλημα της καταλήψεως.
Ευχόμαστε και του χρόνου στο μοναστήρι.

alt
alt
alt
altΕτικέτες