Εντυπωσιασμένοι από το ταξίδι στην Γεωργία οι Αγιορείτες της Αδελφότητας των Θωμάδων (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ξεχωριστή εμπειρία ήταν το ταξίδι Αγιορειτών πατέρων από την Αδελφότητα των Θωμάδων στην Γεωργία.

Ενα όμορφο οδοιπορικό που ολοκληρώθηκε σήμερα, με τους γέροντες να έρχονται σε επαφή με τον φιλόξενο λαό της Γεωργίας, αλλά και την εξαιρετική φιλοξενία που τους παρείχε ο Πατριάρχης Ηλίας και Ιεράρχες της τοπικής Εκκλησίας.

Οι γέροντες επισκέφθηκαν πολλές επαρχίες της χώρας, Μονές και Μνημεία της Ορθοδοξίας που με τόσο κόπο έχουν αναστηλωθεί μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Οι Αγιορείτες επισκέφθηκαν στο Γκόρι τη Μονή που είναι αφιερωμένη στην Ισαπόστολο Αγία Νίνα, η οποία είχε καταγωγή από την Καππαδοκία, ήταν συγγενής του Αγίου Γεωργίου και κήρυξε το Ευαγγέλιο στην Γεωργία και γι’αυτό τιμάται έντονα στη χώρα. Εκεί βρίσκεται ο τάφος της Αγίας ο οποίος ευωδιάζει, ενώ σε απόσταση μισής ώρας μέσα στο δάσος υπάρχει αγίασμα.

Οι γέροντες βρέθηκαν στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλου, ένα παλιό μοναστήρι του 10ου αιώνα, όπου έψαλαν υπέροχα. Η συγκεκριμένη Μονή είχε υποστεί μεγάλες ζημίες κατά το παρελθόν, αλλά ο επιχώριος Μητροπολίτης κ.Συμεών με άοκνες προσπάθειες κατόρθωσε να το λειτουργήσει εκ νέου.

Χθες, προτελευταία μέρα του ταξιδιού επισκέφθηκαν τη Μονή του Οσίου Στεφάνου, ενός τοπικού Αγίου ο οποίος είχε προφητεύσει έναν κατακλυσμό και ο οποίος συνέβη επτά χρόνια αργότερα.

Σήμερα, τελευταία μέρα, η Γεωργία εορτάζει λαμπρά τον Χιτών του Χριστού και τελέσθηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην πόλη Μιτστέκα, την πρώτη πρωτεύουσα της Γεωργία, προεξάρχοντος του Πατριάρχη Ηλία, συλλειτούργησαν όλοι οι Μητροπολίτες της χώρας, ενώ παρευρέθηκε και μίλησε ο πρωθυπουργός της χώρας. Στην Γεωργία βρισκόταν κομμάτι του Χιτώνα του Ιησού Χριστού. Όταν βάρβαροι κατακτητές προσπάθησαν να καταλάβουν τη χώρα, οι πιστοί το έκρυψαν, ωστόσο μέχρι σήμερα είναι εξαφανισμένο.

Στις επαφές που είχαν οι Αγιορείτες με Ιεράρχες της Εκκλησίας της Γεωργίας αλλά και με τον ίδιο τον Πατριάρχη Ηλία ήταν εμφανές η μεγάλη σύνδεση με την Ορθοδοξία. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, πως σε γεύμα που παρέθεσε Μητροπολίτης κλείνοντας την προσφώνησή του φώναξε: «Ορθοδοξία ή Θάνατος».

1410geor.JPG
1410geor1.JPG
1410geor2.JPG
1410geor3.JPG
1410geor4.JPG
1410geor5.JPG
1410geor6.JPG
1410geor7.JPG
1410geor8.JPG
1410geor9.JPG
1410geor10.JPG
1410geor11.JPG
1410geor12.JPG
1410geor13.JPG
1410geor14.JPG
1410geor15.JPG

 Ετικέτες