ΕΚΤΑΚΤΟ-Τα 6,4 Ρίχτερ της Λήμνου συντάραξαν και το Άγιον Όρος

Loading...


Ανάστατη η μοναχικη΄κοινότητα του Αγίου Όρους μετά τα 6,4 Ρίχτερ που χτύπησαν πριν από λίγα λεπτά τη Λήμνο! Η ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Λήμνο και την Σαμοθράκη με μόλις 10 χιλιόμετρα εστιακό βάθος.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί αλλά αντιθέτως σύμφωνα με μαρτυρίες στο «Αγιορείτικο βήμα» αρκετά κελιά έχουν υποστεί ζημιές, οι ρωγμές είναι εμφανέστατες ενώ αρκετά αντικείμενα υπέστησαν φθορές….

Στους 6,4 βαθμούς προσδιορίζει τελικά το αμερικανικό γεωλογικό Ινστιτούτο το μέγεθος του σεισμού που σημειώθηκε σε απόσταση 77 χλμ. νότια-νοτιοδυτικά της Αλεξανδρούπολης,Σύμφωνα με το Ινστιτούτο το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χλμ.

Από την πλευρά του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το μέγεθος του σεισμού υπολογίζεται στους 6,3 βαθμούς.

Η δόνηση έγινε αισθητή ακόμη κι από κατοίκους της Κωνσταντινούπολης.

.Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «ο σεισμός έγινε στις 12:25 με προκαταρκτικό μέγεθος 6,5 ρίχτερ. Έγινε στο Βόρειο Αιγαίο στο ρήγμα της Ανατολίας. ‘Εγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Σαμοθράκη και τη Λήμνο», όπου, σύμφωνα με τον ίδιο, «οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολύ μικρές ζημιές». Όπως επεσήμανε ο κ.Λέκκας, «τα κτίρια στα δυο αυτά νησιά είναι πολύ καλά και το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη θάλασσα».
 Ετικέτες