Εκτακτο: Εκοιμήθη ο Αγιορείτης γέροντας Μωυσής

Loading...


Στις τέσσερις τα ξημερώματα εκοιμήθη ο Λόγιος γέροντας Μωϋσής μετά από πολύχρονη ταλαιπωρία που αντιμετώπισε από επώδυνη ασθένεια.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο Δευτέρα στη μία το μεσημέρι στο Αγιο Ορος, σύμφωνα με πληροφορίες του »Αγιορείτικου Βήματος». .Η είδηση της κοιμήσεως του μακαριστού γέροντα έχει σκορπίσει θλίψη και οδύνη στην Αγιορείτικη Πολιτεία αλλά και στον ευρύτερο εκκλησιαστικό χώρο.

Ποιός ήταν ο γέροντας Μωυσής
Ο μοναχός Μωυσής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Μόναζε στο Άγιον Όρος από τριακονταπενταετίας. Ασχολείται με την αγιογραφία, την ποίηση, την κριτική και τη συγγραφή.Έχει εκδώσει 52 βιβλία κι έχει γράψει περισσότερα από χίλια άρθρα. Έργα του έχουν μεταφρασθεί σε άλλες γλώσσες κι έχουν βραβευθεί. Έχει σειρά ομιλιών, κατόπιν προσκλήσεων μητροπόλεων, Πανεπιστημιών και συλλόγων, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Έχει λάβει μέρος ως εισηγητής σε 80 συνέδρια. Έχει διατελέσει αρχιγραμματεύς της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους. Είναι από εικοσαετίας αρχισυντάκτης του αγιορειτικού περιοδικού «Πρωτάτον» και μέλος επιφανών συλλόγων. Είναι Γέροντας από 25ετίας της Καλύβης Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου της Ιεράς Σκήτης Αγίου Παντελεήμονος – Κουτλουμουσίου,της οποίας διετέλεσε Δικαίος. Θεωρείται ο πολυγραφότερος σύγχρονος Αγιορείτης.
 Ετικέτες

tilegrafima.gr