Έκθεση για το Άγιον Όρος στο Ντόνετσκ

Loading...


Στις 14 Φεβρουαρίου στο  Εκθεσιακό Κέντρο «Art-Donbass» έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Ο Άθως μας» του διάσημος φωτογράφος από την Ελλάδα Κώστας Ασιμή. Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει τις 300 καλύτερες φωτογραφίες από το Άγιο Όρος, τις οποίες πήρε τα τελευταία 30 χρόνια, σύμφωνα με το πρακτορείο AgionOros.ru .

Κατά την τελετή των εγκαινίων της έκθεσης φωτογραφίας παραβρέθηκε πλήθος κόσμου. Ανάμεσά τους – παράγοντες του πολιτισμού και των τεχνών, πολιτικοί, διπλωμάτες, κληρικοί. Πολλοί από αυτούς είναι εξοικειωμένοι με τον Κώστα Ασιμή και το έργο του για μεγάλο χρονικό διάστημα. 
«Νομίζω ότι το μυστικό της επιτυχίας είναι η απλότητα με την οποία φωτογραφίζει ο Κώστας. Αυτό το άτομο είναι εξοικειωμένο με τη ζωή στο Άγιον Όρος από πρώτο χέρι.Έζησε εκεί για 30 χρόνια. Ξέρει… νιώθει την ατμόσφαιρα. Και αυτό είναι κάτι που μεταδίδεται σε κάθε εικόνα, «- είπε για τον ‘Ελληνα φωτογράφο, ένας ιερέας της μητρόπολης Lugansk, ο πρωθιερέας Μαξίμ Volinets.

Την ημέρα αυτή στο εκθεσιακό κέντρο «Art Donbass» παρευρέθηκε επίσης ο Επίσκοπος Novoazovs’k Varsonofy, ένας εκπρόσωπος της Επισκοπής του Ντόνετσκ, Πρωτοπρεσβύτερος Georgy Gulyaev, ο Δήμαρχος της πόλης του Ντόνετσκ Oleksandr Lukyanchenko, και ο Πρέσβης  Βασίλης Παπαδόπουλος.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Μαρτίου.

1Ετικέτες