ΕΡΕΥΝΑ: Καθημερινή γυμναστική κατά του καρκίνου της μήτρας

Loading...


Κάνοντας  μισή ώρα γυμναστική κάθε μέρα μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου της μήτρας, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Μόλις 38 λεπτά καθημερινής σωματικής εξάσκησης, σε συνδυασμό με τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους , θα μπορούσε να βοηθήσει στο να αποτρέψει το 44% των νέων κρουσμάτων στη Βρετανία . Οι επιστήμονες έχουν πολύ σοβαρές ενδείξεις ότι περίπου 3.700 περιπτώσεις που εμφάνισης καρκίνο της μήτρας θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

Ο καρκίνος της μήτρας πλήττει κυρίως τις γυναίκες άνω των 60 ετών . Η πιο συνηθισμένη μορφή είναι του ενδομητρίου – που επηρεάζουν το εσωτερικό της μήτρας – η οποία είναι η τέταρτη πιο συχνή όλων των καρκίνων που εμφανίζουν οι γυναίκες.

Η γιατρός Elisa Bandera δήλωσε : « Ο καρκίνος του ενδομητρίου είναι μία από τις πιο κοινές μορφές καρκίνου μεταξύ των γυναικών , αλλά ένα σημαντικό ποσοστό των περιπτώσεων θα μπορούσαν να αποφευχθούν κάθε χρόνο με την γυμναστική και την διατήρηση ένα υγιούς βάρους».

Οι ερευνητές στο Imperial College του Λονδίνου συγκέντρωσαν και επανεξέτασαν όλες τις επιστημονικές έρευνες για τον καρκίνο της μήτρας, τη διατροφή , τη σωματική δραστηριότητα και το σωματικό βάρος.

Μια διεθνής ομάδα εμπειρογνωμόνων πιστεύει ότι περίπου 44 % των  περιπτώσεων που καταγράφηκαν στην Βρετανία θα μπορούσαν να αποφευχθούν μέσω της σωματικής δραστηριότητας και του σωματικού βάρους .

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για τη σχέση μεταξύ του σωματικού λίπους και του καρκίνου μιας και τα λιπαρά κύτταρα απελευθερώνουν ορμόνες που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου .

Η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει να κρατήσετε τις ορμόνες σε υγιή επίπεδα και να ενισχύετε το ανοσοποιητικό σας.

Για να μειωθεί ο κίνδυνος της μήτρας και άλλες μορφές καρκίνου, το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας του Καρκίνου συνιστά να έχουν ένα σωστό βάρος και να γυμναζόμαστε τουλάχιστον 30 λεπτά κάθε μέρα .

Η μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι η κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου της μήτρας , αλλά δεν είναι αρκετό για να προταθεί ως τρόπος προστασίας.