Μεγάλη συναυλία βυζαντινής μουσικής στις Βρυξέλλες (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Μεγάλη συναυλία βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 το βράδυ, στην Englise des Carmes, στις Βρυξέλλες.

Στην εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε η , όπως διαβάζουμε στο  http://fanarion.blogspot.gr/συμμετείχαν: ο Βυζαντινός Χορός «Τρόπος», υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου Αγγελίδη και η Γυναικεία Χορωδία της “Αγία Κασσιανή Υμνογράφος”.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο , ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό (η Μητρόπολις Βελγίου ήταν συνδιοργανωτής της εκδήλωσης), ο Μητροπολίτης Αχαϊας Αθανάσιος, ο Επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος και άλλοι ορθόδοξοι κληρικοί, η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, ο δημοσιογράφος και πολιτικός Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Ευρωβουλευτές από διάφορες χώρες, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Πανεπιστημιακοί και ομογενείς.

Η Γυναικεία Χορωδία της Ι. Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως παρουσίασε ένα πρόγραμμα 12 ελληνικών τραγουδιών που συγκίνησαν το πολυπληθές ακροατήριο.

Διαβάστε εδώ:  Παραδοσιακή μουσική πανδαισία στα Φώτια 2017 (ΦΩΤΟ)

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι η Γυναικεία Χορωδία, καθώς και 10 μαθητές από το Εκκλησιαστικό Λύκειο Νεαπόλεως με τους συνοδούς καθηγητές τους είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν το πρωί της Τρίτης 7/2/2017 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τον εκπροσώπησε ο π. Ελευθέριος Κουτσαυτάκης, ο οποίος επέδωσε στον Μητροπολίτη Βελγίου ένα εγκόλπιο, με απεικόνιση της Παναγίας, ως δώρο του Σεβασμιωτάτου.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr