Εκδήλωση για τη Βυζαντινή Μουσική της Μητρόπολης Εδέσσης

Loading...


Την Κυριακή 3 Μαΐου, στις 8.00μ.μ., θα πραγματοποιηθεί Εκδήλωση λόγου και μέλους της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Σκύδρας με τίτλο: «ΑΥΤΩ ΜΟΝΩ ΑΣΩΜΕΝ».

Θα παρουσιαστούν επιλεγμένοι ύμνοι της χαρμόσυνης περιόδου του Πεντηκοσταρίου από τον Βυζαντινό Χορό της Σχολής με παράλληλο θεολογικό και καλλιτεχνικό σχολιασμό.

Τους ύμνους θα ψάλλει ο Βυζαντινός Χορός της Σχολής υπό την διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, Πρωτοψάλτη Αριστοτέλη Βογιατζόγλου.

Την παρουσίαση και τον θεολογικό – καλλιτεχνικό σχολιασμό των ύμνων θα κάνει ο Πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Χαραλαμπίδης (δρ.Θ.), μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής της Σχολής.

Την εκδήλωση θα ευλογήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και θα απονείμει πτυχία και διπλώματα στους αποφοίτους.

Σύντομο Ιστορικό της Σχολής
Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας και ο Βυζαντινός Χορός της Σχολής ιδρύθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τον Σεπτέμβριο του 2003. Από τον Αύγουστο του 2004 η Σχολή αναγνωρίστηκε από το Κράτος (ΦΕΚ 1225/10-8-04). Τον Σεπτέμβριο του 2004 διενεργήθηκαν οι πρώτες κατατακτήριες εξετάσεις. Τον Ιούνιο του 2005 (22/6) διενεργήθηκαν οι πρώτες πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις και εκδόθηκαν τα πρώτα πτυχία και διπλώματα.

Η Σχολή διοικείται από τριμελή Εφορευτική Επιτροπή. Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Σχολής και Χοράρχης ήταν από την ίδρυσή της ο Πρωτοψάλτης και Καθηγητής κ. Αντώνιος Πατρώνας, Άρχοντας Υμνωδός της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας. Από το διδ. έτος 2012-13 στη θέση του Διευθυντή διορίστηκε ο Πρωτοψάλτης και Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής κ. Αριστοτέλης Βογιατζόγλου.

cats.jpg


Ετικέτες