Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021
6 °c
Athens
12 ° Fri
12 ° Sat
12 ° Sun
11 ° Mon

“Κρητική Παρακλητική – Τόμοι Α’ – Β΄- Γ΄”: Από τον Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Παπαδάκη

129
SHARES
478
VIEWS
image_printΕκτύπωση

Ο ακάματος και πολυγραφώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου, π. Χρυσόστομος Παπαδάκης ολοκλήρωσε πρόσφατα ένα πολύ σημαντικό έργο υπό τον τίτλο «Κρητική Παρακλητική, ήγουν Παρακλητικοί Κανόνες εις Αγίους, Σεπτάς Εικόνας και Ιερά Προσκυνήματα της Κρήτης».

Το τρίτομο αυτό έργο, καρπός αγάπης, φροντίδας και μόχθου του γνωστού συγγραφέα, κυκλοφορεί σε ιδιαίτερα επιμελημένη έκδοση της Ι. Μ. Μ. Βατοπαιδίου, με σκοπό να αποτελέσει ένα πολύ χρήσιμο βοήθημα στην θεία Λατρεία, αλλά και ένα πνευματικό εντρύφημα των φιλαγίων αναγνωστών.

ΣχετικάΆρθρα

ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Στον πρώτο τόμο της έκδοσης προτάσσεται σεπτό Πατριαρχικό Γράμμα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος πλουσίως ευλόγησε τον κόπο του μνημειώδους έργου, επαινώντας τον φιλόπονο συγγραφέα.

Όπως σημειώνει στον πρόλογο της έκδοσης ο Σεβαστός Καθηγούμενος της Ι. Μ. Μ. Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ, ο π. Χρυσόστομος δεν υπολόγισε κόπους και θυσίες. Συνέλεξε όλους τους Παρακλητικούς Κανόνες των Κρητών Αγίων και επίσης των Ιερών Προσκυνημάτων και των Θαυματουργών Εικόνων της Κρήτης.

Οι Παρακλητικοί Κανόνες εκφράζουν με έντονο τρόπο την προσευχή, την αίτηση και την ευγνωμοσύνη προς τον Παντοκράτορα Κύριο, την Κυρία Θεοτόκο και τους Αγίους. Ο πιστός που ευχαριστεί και παρακαλεί, κάμπτοντας τα γόνατά του και ψάλλοντας τους Παρακλητικούς αυτούς Κανόνες, με την υπέροχη υμνογραφική πλοκή αλλά και με την κλασσική μελισματική απόδοσή τους, επισπάται το έλεος του Θεού. Ο Χριστός, η Παναγία, οι Άγιοι εισακούοντας τις προσευχές των πιστών εκπληρώνουν τα αιτήματά τους.

Έτσι δεν ωφελούνται μόνον οι Κρήτες ακροατές και αναγνώστες των Παρακλητικών Κανόνων, αλλά και όλοι εκείνοι που έχουν τη διάθεση και τον πόθο να λατρεύουν τον Θεό και να εκφράζουν την αγάπη τους με κάθε τρόπο προς τους Αγίους της Εκκλησίας μας.

Δείτε σχετική συνέντευξη του π. Χρυσοστόμου Παπαδάκη:

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr

Vimaorthodoxias Twitter

apostoliki-diakonia
Τα νέα από το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ στο email σας:

Delivered by FeedBurner

Τελευταία Νέα

Translate »