Ο Οικουμενικός Πατριάρχης πραγματοποίησε διάλεξη στη Leuven, με θέμα: «Η θέωσις εις την Ορθόδοξον Παράδοσιν»

Loading...


Έφτασε χθες, 29 Ιανουαρίου 2015, στο Βέλγιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη μέχρι και την 1η Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Πατριάρχης μίλησε απόψε στο διάσημο Ρωμαιοκαθολικό Πανεπιστήμιο της Leuven (KUL), με θέμα: «Ἡ θέωσις εἰς τὴν Ὀρθόδοξον Παράδοσιν» και στο πλαίσιο Διεθνούς Συνεδρίου.

Παρόντες ήσαν από πλευράς ορθοδόξων, ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας και ο Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας.

 

 

Το σχετικό δελτίο τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Πατριαρχική Επίσκεψη στο Βέλγιο έχει ως εξής:

Την μεσημβρίαν της Πέμπτης, 29ης Ιανουαρίου, η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, ανεχώρησεν αεροπορικώς εις Βρυξέλλας ένθεν θα μεταβή εις Leuven ίνα ομιλήση εις συνέδριον διοργανούμενον υπό του ΡΚαθολικού Πανεπιστημίου της πόλεως και συμμετάσχη και εις διαφόρους διοργανουμένας συναφείς εκδηλώσεις. Ο Πατριάρχης κατά την διάρκειαν του ταξιδίου τούτου θα έχη επικοινωνίαν μετά του εν Βελγίω και Λουξεμβούργω ορθοδόξου ποιμνίου.
Την συνοδείαν του Παναγιωτάτου αποτελούν ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυίας κ. Κλεόπας, ο Πανοσιολ. Μ. Αρχιδιάκονος κ. Ανδρέας και ο Εντιμ. κ. Πέτρος Μπαζγκάρλο, Γραμματεύς των Πατριαρχείων.
Τον Παναγιώτατον προέπεμψαν εν τω αεροδρομίω ο Σεβ. Πατριαρχικός Επίτροπος Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Πρωτοσυγκελλεύων, και ο Εξοχ. Πρέσβυς κ. Νικόλαος Ματθιουδάκης, Γεν. Πρόξενος της Ελλάδος ενταύθα.
Ο Πατριάρχης θα επιστρέψη, συν Θεώ, εις την έδραν Αυτού, την Τετάρτην, 4ην Φεβρουαρίου.
* * *
Η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, εξεπροσωπήθη υπό του Θεοφιλ. Επισκόπου Λεύκης κ. Ευμενίου, κατά την κηδείαν του αειμνήστου Επισκόπου Ευμενείας κυρού Μαξίμου, Βοηθού της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, εκ του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών, την Τετάρτην, 28ην Ιανουαρίου.
* * *
Η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, εδέχθη εις ακρόασιν:
– Τον Οσιώτ. Μοναχόν κ. Εφραίμ, εκ της εν Πριγκήπω Ι. Πατριαρχικής Μονής Αγίου Γεωργίου Κουδουνά, επί τοις ονομαστηρίοις αυτού. Ετικέτες