Ο Κερνίτσης Χρύσανθος στην εκδήλωση του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πατρών (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την παρουσία εκπροσώπων αρχών και φορέων, καθώς και πλήθους μελών και φίλων του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πατρών, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου την Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016, στο ξενοδοχείο «Αστήρ».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε στη νέα Πρόεδρο, κα. Κατερίνα Ασημακοπούλου, στα μέλη του Συλλόγου και σε όλους τους παρευρισκομένους, καλή και ευλογημένη χρονιά.

Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος στην προσλαλιά του, αφού ευχήθηκε από καρδίας να χαρίσει ο Κύριος μία ευλογημένη χρονιά για την πατρίδα μας, Ελλάδα, ετόνισε τη σημασία των ηρωικών και αιματοβαμμένων χωμάτων των Καλαβρύτων.

Εξύμνησε τα Καλάβρυτα, την ηρωική και μαρτυρική πόλη, η οποία πρωτοστάτησε στον αγώνα της πατρίδας μας για την ελευθερία, κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821, αλλά και σκληρά δοκιμάσθηκε κατά το μαρτυρικό Ολοκαύτωμα από τους Γερμανούς το Δεκέμβριο του 1943.

Κατόπιν, επήνεσε την πλούσια δράση του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, του οποίου τα μέλη αγωνίζονται για τη διαφύλαξη της πλούσιας παράδοσης του Γένους μας.

Χαρακτηριστικά ο Θεοφιλέστατος ανέφερε «Σήμερα αγάλλεται η ψυχή του Εθνεργέτου Παλαιών Πατρών Γερμανού και των Ελληνοπαίδων με τις πλουμιστές φουστανέλες που κάτω από το φως του καντηλιού μάθαιναν την ελληνική γλώσσα και την ορθόδοξη πίστη με δασκάλους τους ταπεινούς Ιερομονάχους και Μοναχούς των Μοναστηριών μας».

Τέλος, ευχήθηκε προς όλους καλή και καρποφόρα χρονιά με πλουσία την ευλογία του Κυρίου μας.

DSC00512.JPG
DSC00514.JPG
DSC00518.JPG
DSC00521.JPG
DSC00525.JPG
DSC00529.JPG
DSC00531.JPG
DSC00534.JPG
DSC00536.JPG


Ετικέτες