Μεγάλη επιτυχία το χορευτικό γαϊτανάκι της Μητρόπολης Κυδωνίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με μαντινάδες, παραδοσιακούς κρητικούς χορούς, με την πρωτόγνωρη συμμετοχή 17 συλλόγων και 270 χορευτών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη από την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, με πάνδημη συμμετοχή των Χανιωτών, το χορευτικό γαϊτανάκι, η γιορτή προσφοράς και ελπίδας που ευαισθητοποίησε ακόμη μία φορά όλο τον κόσμο, και ενεργοποίησε ακόμα και στους δύσκολους αυτούς καιρούς του κάλυκες αγάπης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

Με λόγια αγάπης και απεριόριστης εκτίμησης ο καλόκαρδος Σεβασμιώτατος Μητροποολίτης Κυδψνίας κ.Δαμασκηνός καλωσόρισε όλο τον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά το θέατρο της Ανατολικής Τάφρου, ευχαριστώντας από τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη που συντόνισε με απόλυτη επιτυχία την όλη εκδήλωση μέχρι τον μικρότερο, για την άψογη διοργάνωση του πολιτιστικού αυτού ανταμώματος με μοναδικό στόχο την αγάπη και την προσφορά, τους κληρικούς και τους στενούς του συνεργάτες, τα παιδιά του προγράμματος Ξένιος Ζευς, για την σημαντική τους αρωγή σε κάθε προσπάθεια του έργου της Μητροπόλεως, τον Δήμαρχο Χανίων κ. Αναστάσιο Βάμβουκα, την Πρόεδρο της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ κ. Αμαλία Κωτσάκη για την συνδιοργάνωση και την παραχώρηση του χώρου της Ανατολικής Τάφρου, καθώς και τους πολύτιμους χορηγούς που στήριξαν με κάθε τρόπο την διοργάνωση αυτή.

Είναι πολύ συγκινητικό και ελπιδοφόρο τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, τώρα που Ελλάδα μας πονά και ζει σε ένα αμφίβολο παρόν, οι Έλληνες να είναι περισσότερο ενωμένοι και να συνεχίζουν να προσφέρουν και να στηρίζουν τις δράσεις κοινωνικής προσφοράς της Μητροπόλεως μας κρατώντας τρόφιμα ή προσφέροντας από το περίσσευμα της αγάπης τους.

Την φιλανθρωπική εκδήλωση της Μητροπόλεως τίμησαν με την παρουσία τους ο γείτονας Ιεράρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Αναστάσιος Βάμβουκας, η Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ κ. Αμαλία Κωτσάκη, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, παράγοντες του τόπου μας και πλήθος ανθρώπων.

Το αποτέλεσμα ακόμα μία φορά έδωσε ελπίδα στον συνάνθρωπο που αγωνιά και υποφέρει, στα νοικοκυριά που δυσκολεύονται ολοένα και περισσότερο, στον άρρωστο που δεν έχει να πληρώσει τα φάρμακα του, στον κάθε ένα από εμάς, στον διπλανό μας.

1607kyd.jpg
1607kyd1.jpg
1607kyd2.jpg
1607kyd3.jpg
1607kyd4.jpg
1607kyd5.jpg


Ετικέτες