Ημερίδα αγιολογικών σπουδών στη Λάρισα

Loading...


Η 3η Ημερίδα Λαρισαϊκών Αγιολογικών Σπουδών, θα γίνει την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου, στις 19:00 στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Λάρισας.

Διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου στα πλαίσια του εορτασμού της Συνάξεως των εν Λαρίση Αγίων.

Θεματικό κέντρο και αντικείμενο συζήτησης της επιστημονικής αυτής ημερίδας θα αποτελέσει η υμνολογία γύρω από τους αγίους της I. Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

Α’ Συνεδρία: Συντονιστής: Αρχιμανδρίτης Αχίλλιος Τσούτσουρας, πρωτοσύγκελος I. Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου, 19:00-19:05: Προσευχή-έναρξη ημερίδας.19:05-19:20: Βασίλειος Κατσαρός, ομότιμος καθηγητής Μεσαιωνικής Ελληνικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ. με θέμα «Ο Ιωσήφ Υμνογράφος και η παρουσία τον στη «ΘετταλίαΓ».19:20-19:35: Χαράλαμπος Στεργιούλης, Φιλόλογος-Διδάκτωρ Βυζαντινής Φιλολογίας Α.Π.Θ. με θέμα «Ο αρχικός κανόνας τον αγίου Νικολάου του εν Βουναίνη. Συμβολή στη μελέτη του». 19:35-19:45: Συζήτηση.

Β’ Συνεδρία: Συντονιστής: Χαράλαμπος Στεργιούλης, φιλόλογος-δρ. Βυζαντινής Φιλολογίας, 19:45-20:00: Μιχαήλ Τρίτος, πρ. Κοσμήτορας Θεολογικής Σχολής και καθηγητής στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α. Π. Θ, με θέμα «Ο εθνομάρτυς Κοσμάς ο Αιτωλός στην υμνολογία της Εκκλησίας», 20:00-20:15: Σεβασμιότατος μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ με θέμα «Οι άγιοι της Μητροπόλεως Λαρίσης» και 20:15-20:30: Συζήτηση, 20:30: Λήξη των εργασιών της ημερίδας από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο.

Η ημερίδα θα κλείσει με την εμφάνιση της χορωδίας «Βυζαντινό και Δημοτικό Εργαστήρι», η οποία-με χοράρχη τον κ. Θεοδόση Διαμαντή-θα αποδώσει ύμνους από την υμνολογία των εν Λαρίση αγίων.

Η οργανωτική επιτροπή της 3ης Αγιολογικής Ημερίδας αποτελείται από τους: Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο πρόεδρο, αρχιμανδρίτη Αχίλλιο Τσούτσουρα γραμματέα, αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο Μουρτζανό και Χαράλαμπο Στεργιούλη ως μέλη.

Στους ενδιαφερόμενους θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.Ετικέτες