ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΤΟΥ ΕΝ ΜΑΛΕΩ

Loading...


Γιορτάζουμε σήμερα 4 Απριλίου, ημέρα μνήμης του Οσίου Γεωργίου, του εν Μαλεώ, ας πούμε λίγα λόγια:

Ο Όσιος Γεώργιος, από νεαρή ηλικία αγάπησε με όλη τη δύναμη της ψυχής του τον Κύριο. Για τον λόγο όμως που οι γονείς του, ήθελαν να τον παντρέψουν παρά τη θέλησή του, ο Όσιος Γεώργιος έγινε μοναχός και επιδόθηκε με όλη του τη δύναμη σε κάθε είδους άσκηση, δηλαδή νηστεία, σκληραγωγία, προσευχή, μελέτη των Θείων Γραφών κ.α. Αρκετοί από αυτούς που πήγαιναν στον Όσιο φωτίζονταν και επέστρεφαν δια της μετανοίας στον Χριστό. Αλλά επειδή ήταν πολλοί αυτοί που τον επισκέπτονταν, δεν τον άφηναν ήσυχο να προσευχηθεί και έφυγε για το όρος Μαλεώ όπου ησύχαζε.

Αλλά και εκεί μαζεύτηκε πλήθος Μοναχών, τους οποίους ο Όσιος καθοδηγούσε με προσευχή και άσκηση. Λόγω της ενάρετης και ευάρεστης στο Θεό ζωής του, έγινε ξακουστός και θαυμαστός και στους άρχοντες, ακόμα και στους βασιλείς, στους οποίους είχε γράψει πολλές και αξιόλογες συμβουλευτικές επιστολές για διάφορα ζητήματα. Ο Όσιος Γεώργιος προαισθάνθηκε το τέλος της επίγειας ζωής του, τρία χρόνια πριν. Έτσι, αφού ασθένησε για λίγο, μάζεψε τους μοναχούς του όρους Μαλεώ και αφού τους έδωσε Θείες συμβουλές παρέδωσε την ψυχή του στον Κύριο.

Εύχομαι χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!

Απολυτίκιο:
Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
Ὡς θεῖον Γεώργιον, δικαιοσύνης καρπούς, πλουσίως ἐξήνεγκας, δι’ ἐνάρετου ζωῆς, Γεώργιε Ὅσιε, σὺ γὰρ καθάπερ φοῖνιξ, ἐν ἀσκήσει βλαστήσας, τρέφεις τὴ δωρεά σου, τὴν Χριστοῦ Ἐκκλησίαν ὅθεν ἀεὶ εὐχαρίστως, τιμᾷ τὴν μνήμη σου.

Το συναξάρι επιμελείται ο συνεργάτης του agioritikovima.gr Κυριάκος Διαμαντόπουλος

Το Απολυτίκιο ψάλλει ο αρχ. π. Νικόδημος Καβαρνός

{youtube}UyqnWIVTEgA{/youtube}