Στο Αουσβιτς ο Πάπας Φραγκίσκος (ΦΩΤΟ)

Loading...


ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ

Ο πραγματοποίησε επίσκεψη στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του .

Είναι ο τρίτος συνεχής πάπας που επισκέπτεται το μέρος, όπου οι δυνάμεις του Αδόλφου Χίτλερ σκότωσαν πάνω από 1 εκατομμύρια ανθρώπους, οι περισσότεροι των οποίων ήταν Εβραίοι.

Ο Πάπας Φραγκίσκος περπάτησε αργά κάτω από την περιβόητη πύλη του στρατοπέδου που αναγράφει το περιβόητο «Arbeit Macht Frei» (= Η Εργασία Απελευθερώνει) και δήλωσε ότι αντί να προβεί σε ομιλία, προτιμά να εκφράσει την λύπη του μέσω της σιωπής και της προσευχής.

Έχει προγραμματιστεί, ο Πάπας Φραγκίσκος να συναντηθεί με 12 επιζώντες που ήταν έγκλειστοι στο στρατόπεδο, που τώρα αποτελεί μουσείο στην μνήμη των θυμάτων.
Περίπου 200 άνθρωποι περίμεναν τον Πάπα στο Μπίρκεναου, μεταξύ τους και μια ομάδα ηλικιωμένων Πολωνών που ρίσκαραν την ζωή τους για να βοηθήσουν και να κρύψουν Εβραίους κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Αρχιραββίνος της Πολωνίας, Michael Schudrich υποστήριξε την επιλογή του Πάπα να παραμείνει σιωπηλός ξατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο στρατόπεδο, δηλώνοντας: «σύχνα άνθρωποι επισκέπτονται το Άουσβιτς και μένουν σιωπηλοί [για τις θηριωδίες] για όλη τους ζωή».

«Αντ’αυτού, μόλις φύγουμε από το Μπίρκεναου πρέπει να περάσουμε την υπόλοιπη ζωή μας φωνάζοντας, ουρλιάζοντας και παλεύοντας ενάντια σε κάθε είδους αδικίας», δήλωσε την Τετάρτη.
Ο Πάπας ταξίδεψε έκανε και τα τρία χιλιόμετρα προς το Μπίρκεναου, το κύρια τοποθεσία εξόντωσης, ταξιδεύοντας παράλληλα με τις σιδηροδρομικές γραμμές που κατασκευάστηκαν το 1944 για να μεταφέρονται οι φυλακισμένοι μέσω τρένου κατευθείαν στα κρεματόρια και τους θαλάμους αερίων.

2907pope (1).jpg
2907pope (2).jpg
2907pope (3).jpg