Πάπας: Σε κάθε θρησκεία υπάρχει πάντα μια μικρή ομάδα φονταμενταλιστών

Loading...


ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ Ο ΤΗΝ

Για τρομοκρατία στην ειδωλολατρία του χρήματος έκανε λόγο ο Πάπας Φραγκίσκος μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροσκάφος από την Κρακοβία προς τη Ρώμη, μετά την ολοκλήρωση του πενταήμερου ταξειδιού του στην νότια Πολωνία.

 

Ο Πάπας επανήλθε στην κριτική για την τρομοκρατία χαρακτηρίζοντάς την ως απάνθρωπη και για μια ακόμη φορά επέμεινε ότι η πραγματική αιτία της τρομοκρατίας είναι η ειδωλολατρία του πλούτου, και όχι η αληθινή θρησκεία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους  εν πτήσει ο ποντίφικας είπε, «Η τρομοκρατία μεγαλώνει όταν δεν υπάρχει άλλη επιλογή, και στο βαθμό που η παγκόσμια οικονομία έχει στο κέντρο της το θεό του χρήματος και όχι το πρόσωπο. «
«Αυτό», είπε ο Πάπας, «είναι θεμελιώδης τρομοκρατία, είναι εναντίον όλης της ανθρωπότητας.»
 

Συζητώντας τη δική του εμπειρία από τον διαθρησκευτικό διάλογο, ο κ. Φραγκίσκος είπε ότι οι μουσουλμάνοι επιδιώκουν «την ειρήνη και τη συνάντηση», προσθέτοντας, «Αν μιλάω περί ισλαμικής βίας, θα μιλήσω και περί της βίας των καθολικών. Δεν είναι όλοι οι Μουσουλμάνοι βίαιοι, δεν είναι όλοι οι καθολικοί βίαιοι. «

Ο Πάπας Φραγκίσκος συνέχισε λέγοντας «Δεν είναι σωστό και δεν είναι δίκαιο να λέμε ότι το Ισλάμ είναι τρομοκρατικό»,αρνούμενος πως το λεγόμενο Ισλαμικό κράτος αποτελεί δείγμα του και επέμεινε πως πρόκειται για μια μικρή ομάδα φονταμενταλιστών.

«Υπάρχουν βίαια άτομα αυτής της θρησκείας – αυτό είναι αλήθεια: πιστεύω ότι λίγο πολύ σε κάθε θρησκεία υπάρχει πάντα μια μικρή ομάδα φονταμενταλιστών. Φονταμενταλιστές. Τους έχουμε. Όταν ο φονταμενταλισμός έρχεται για να σκοτώσει, μπορεί να σκοτώσει με τη γλώσσα [που αναπτύσσει], «είπε ο Πάπας Φραγκίσκος.