Πάπας Φραγκίσκος: Αμφισβήτησα τον Θεό

Loading...


Ο αποκάλυψε τις στιγμές αδυναμίας που έχει περάσει, όταν αναρωτήθηκε για την ύπαρξη του . Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit ο Ποντίφικας μίλησε για θέματα «κρίσης στην του» και για «άδειες στιγμές» και υποστήριξε πως είναι και ο ίδιος «αμαρτωλός» και «ένας άνθρωπος που κάνει λάθη».

Ειδικότερα, όταν ρωτήθηκε αν έχει αμφισβητήσει ποτέ την ύπαρξη του Θεού, ο Φραγκίσκος απάντησε: «Και εγώ, επίσης, γνωρίζω αυτές τις άδειες στιγμές». Όμως, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας τόνισε ότι αυτές οι «κρίσεις» παρέχουν ταυτόχρονα την ευκαιρία να ωριμάσει κανείς και κάθε πίστη που δεν αντιμετωπίζει στιγμές κρίσης «παραμένει στα σπάργανα».

Ο ίδιος, με την απλότητα που τον διακρίνει πάντα, δήλωσε ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του ξεχωριστό και ανέφερε ότι αισθάνεται σαν ένας απλός πιστός. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οποιαδήποτε μορφή εξιδανίκευσης ενός ανθρώπου κουβαλά πάντα μαζί της υποσυνείδητα την σφραγίδα της επιθετικότητας. Αν είμαι εξιδανικευμένος νιώθω ότι απειλούμαι από επίθεση. Δεν βλέπω τον εαυτό μου σαν κάτι ξεχωριστό, Είμαι ένας αμαρτωλός, είμαι ένας άνθρωπος που κάνει λάθη», συμπλήρωσε ο 80χρονος .

Διαβάστε εδώ:  Πάπας Φραγκίσκος: Καλύτερα άθεος παρά υποκριτής καθολικός

Όμως, ο έκανε αναφορά και στον λαϊκισμό με μερίδα του διεθνούς Τύπου, όπως η βρετανική ιστοσελίδα Independent, να υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια «συγκαλυμμένη» προειδοποίηση προς τον Αμερικανό πρόεδρο . «Ο λαϊκισμός είναι κακό πράγμα και έχει άσχημο τέλος, όπως έχει αποδειχθεί κατά τον περασμένο αιώνα», δήλωσε ο Πάπας και πρόσθεσε πως «ο λαϊκισμός χρειάζεται πάντα έναν «Μεσσία» για να πετύχει, γεγονός που είναι ασυμβίβαστο με τις χριστιανικές αξίες».