Ο Πάπας Φραγκίσκος αντίθετος στην αλλαγή φύλου

Loading...


Αποκήρυξε ο Πάπας Φραγκίσκος τις νέες τεχνολογίες που κάνουν ευκολότερη την αλλαγή φύλου σε όσους το επιθυμούν, δηλώνοντας πως αυτή «η ουτοπία του ουδέτερου» θέτει σε κίνδυνο την δημιουργία νέας ζωής.

Ο Φραγκίσκος έκανε τις δηλώσεις αυτές την Πέμπτη στην Παπική Ακαδημία Ζωής, το συμβουλευτικό συμβούλιο βιοηθικής του Βατικανού, ασκώντας κριτική σε όσους υποστηρίζουν πως οι άνθρωποι μπορούν οι ίδιοι να επιλέγουν το φύλο στο οποίο ανήκουν.

Τέτοιου είδους πρόοδος στην βιοϊατρική τεχνολογία, είπε, «ρισκάρει να αφήσουμε την πηγή ενέργειας που ενισχύει τον δεσμό μεταξύ αντρών και γυναικών και τους καθιστά γόνιμους».
Με τα λόγια αυτά ο πάπας Φραγκίσκος, που γενικά θεωρείται πιο προοδευτικός από τους προκατόχους του, παρέμεινε στην σκληρή γραμμή της καθολικής εκκλησίας για το θέμα. «Αντί να αντιπαραβάλλουν τις αρνητικές ερμηνείες των σεξουαλικών διαφορών… θέλουν να ακυρώσουν εντελώς αυτές τις διαφορές, προτείνοντας τεχνικές και πρακτικές που τις καθιστούν άσχετες για την ανθρώπινη ανάπτυξη και τις σχέσεις», ανέφερε στο συμβούλιο.

Διαβάστε εδώ:  Ο Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας πάλι με τον Πάπα (ΦΩΤΟ)

Παλαιότερα ο Φραγκίσκος είχε συγκρίνει τους τρανσέξουαλ με τα πυρηνικά όπλα: «Ας σκεφτούμε τα πυρηνικά, τη δυνατότητα να εξοντώσουμε σε λίγες στιγμές έναν πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Ας σκεφτούμε επίσης τον γενετικό χειρισμό, τον χειρισμό της ζωής ή τη θεωρία του φύλου, που δεν αναγνωρίζει την τάξη της δημιουργίας», είχε πει στην εφημερίδα των Καθολικών το 2015.tilegrafima.gr