Ο Καρδινάλιος Koch στο Πατριαρχείο Μόσχας-Όλο και πιο κοντά στη συνάντηση Κυρίλλου-Φραγκίσκου

Loading...


Ο Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας , θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Μόσχας , Κύριλλο 

Άλλο ένα βήμα προς τα εμπρός στις σχέσεις μεταξύ της Καθολικής Εκκλησίας και του Πατριαρχείου της Μόσχας, αποτελεί η επίσκεψη του Καρδινάλιου Kurt Koch , πρόεδρου του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας , στη Μόσχα.
Ο καρδινάλιος , σύμφωνα με δελτίο τύπου του Συμβουλίου , θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας Κύριλλο και τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα , πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου .

Ο τελευταίος έγινε δεκτός από τον Πάπα στις 12 του περασμένου Νοεμβρίου . Κατά την επίσκεψή του ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας δεν απέκλεισε μια πιθανή συνάντηση του Πάπα με τον Πατριάρχη Κύριλλο, αν και όχι στη Μόσχα .

Σε αυτό το πλαίσιο , ο Πατέρας Hyacinthe Destivelle , του Ποντιφικού Συμβουλίου , δήλωσε στο Radio Vatican ότι «κάθε φορά που ο καρδινάλιος συναντά τον Πατριάρχη ή ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας τον Πάπα , υπάρχουν συζητήσεις για το θέμα αυτό ( πιθανή συνάντηση του Πάπα με τον Πατριάρχη). Όλοι πλέον μπορούν να δουν ότι χρειαζόμαστε αυτή τη συνάντηση , ναι » .

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Ρωσία , στην Αγία Πετρούπολη στην Ακαδημία Θεολογίας, ο Καρδινάλιος θα εκφωνήσει ομιλία σε συνέδριο σχετικά με την πρόοδο του διαλόγου Καθολικών – Ορθοδόξων. Ο καρδινάλιος θα επισκεφθεί επίσης το μοναστήρι του Alexander Nevsky Λαύρας. 

Κατά την παραμονή του στη Ρωσία , ο καρδινάλιος Koch , μετά από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Paolo Pezzi , που είναι ο επίσκοπος της Καθολικής Αρχιεπισκοπής της Μητέρας του Θεού στη Μόσχα, θα προεδρεύσει κατά τον εορτασμό του ιωβηλαίου της βασιλικής της Αγίας Αικατερίνης της Αλεξάνδρειας στην Αγία Πετρούπολη και θα συναντηθεί με τους καθολικούς κληρικούς με αφορμή τις εκδηλώσεις για τη Σύνοδο του Βατικανού ΙΙ.